In het Pleintheater vond gisteravond de première plaats van Hettie Dee’s “Ruim Genomen”. Het theater was uitverkocht en de spreekwoordelijke muis kon er niet meer in.

Vooraf stonden de gezichten strak gespannen en tot vijf minuten voor aanvang werden de puntjes op de i gezet. Die inzet werd beloond. Ruben Kuppens, Marie-Louise Nelemans, Sanne Potters, Wesley de Ridder, Anouk Snel en Sander Vissers speelden een mooie, sprankelende voorstelling.

De voorstelling had alle facetten in zich om het publiek te boeien. Er kwamen mooie kleinkunstnummers voorbij, het cabaret werd niet geschuwd, hier en daar een popnummer, mooie wereldmuziek en dans. Kortom, de groep liet zien dat ze heel veelzijdig zijn. Het publiek genoot dan ook volop en beloonde het zestal met een luid applaus. Dit is een voorstelling die je eigenlijk niet mag missen en die zeker een vervolg verdiend.

Hettie Dee
Hettie Dee zingt ensemble, ze danst samen en ze speelt niet alleen met zichzelf. Zes jonge theatervrienden met een frisse blik op de theaterwereld spelen een gevarieerd programma. Kippenvel door samenzang, gieren om de sketches, een dansende parade en ze lachen er ook nog leuk bij; Hettie Dee’s “Ruim Genomen!” Op een dag kwamen zes afgestudeerde studenten van de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater op Hettie Dee. Een groep met jonge enthousiaste theatermakers/performers is op weg om zich te manifesteren als een nieuwe muziektheatergroep. Nederlandstalige ensemble- en solonummers afgewisseld met theatrale sketches en wat stevige danspassen. Met hun nieuwe, frisse voorstelling Ruim genomen spreken zij een breed publiek aan.

Fringe Festival
Het Amsterdam Fringe Festival is een ongeselecteerd, ongetemd en ongejureerd festival: een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Met 10 dagen lang 80 verschillende voorstellingen op meer dan 33 verschillende locaties. Voor de Fringe is Amsterdam een stad die pas opbloeit bij kunstlicht. Een stad die ontwaakt bij schemering, een stad die gonst en broeit en die muzikanten, straatartiesten, theatermakers, goochelaars, slangenbezweerders, nerd-chique brainiacs, decorbouwers en post-avantgardisten aantrekt als een reusachtige magneet. Fringe betekent letterlijk ‘rand’. Een Fringe Festival is een festival op zich, dat plaatsvindt naast een officieel theaterfestival. Het Amsterdam Fringe Festival bevindt zich in de rafelranden van het jaarlijkse Nederlands Theater Festival en ontstond zes jaar geleden als antwoord op de officiële theaterselectie. Het Amsterdam Fringe Festival is gebaseerd op de beroemde en succesvolle Fringe Festivals zoals deze bestaan in bijvoorbeeld Edinburgh, Adelaide, New York en Delhi.

Hettie Dee is nog t/m maandag 9 september te zien op het festival. Er zijn nog kaarten te koop. Kijk voor meer informatie op http://www.amsterdamfringefestival.nl/fringe/programma-2013/fringe-2013/ruim-genomen.aspx