Beverwijk is niet de eerste plaats die bij mij in gedachten komt als ik denk aan vakantie. Toch kregen we vanmiddag daar weer even het ultieme vakantiegevoel. Een dag voor de eerste try-out van Vive La France 2 mochten we een kijkje nemen en kregen we zes nummers te horen. Philippe Elan, Renée van Wegberg en Rolf Koster namen ons mee op reis langs de mooiste muziek van la douce France.

Deze keer laden de zangers en het live combo hun auto vol met het repertoire van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Stromae, Michel Fugain, Jacques Brel, Dalida, Gérard Lenorman, Julien Clerc, Edith Piaf, Adamo en andere grote namen van het Franse lied. De mooiste chansons worden ontkurkt.

Vive la France 2 presentatie 5

Een chanson is simpelweg het Franse woord voor ‘lied’, en is daarmee de benaming voor de populairste, meest eigen stijl van Franse zangkunst. Het heeft vaak een poëtisch-verhalende vorm. Het Franse luisterlied is de laatste jaren populairder geworden dankzij programma’s als Radio Tour de France en De Avondetappe. Ook Stromae heeft ervoor gezorgd dat Franse chansons weer populair zijn.

Vive la France 2 presentatie 20

Het theaterconcert Vive la France 2 krijgt op donderdag 8 juni 2017 in DeLaMar Theater in Amsterdam twee grote vedettes te gast. Zowel Liesbeth List als Thérèse Steinmetz zullen deze avond de cast van Vive la France 2, tijdens de laatste voorstelling van de tournee, versterken. Saillant detail is dat Liesbeth List op deze unieke avond samen met Renée van Wegberg op het podium staat. Vanaf volgend jaar oktober vertolkt Van Wegberg de rol van Liesbeth in de gelijknamige musical. Een duet door de twee dames is dan ook te verwachten.

Vive la France 2 presentatie 15

Het voorproefje smaakte absoluut naar meer. De stemmen kleuren mooi bij elkaar. Het kan niet anders dat morgenavond het dak eraf gaat tijdens de eerste try-out.

Vive la France 2 presentatie 24

Voor meer informatie klikt u op; http://www.dommelgraafencornelissen.nl/voorstelling/vive-la-france-2

Voor de fotoreportage klikt u hier.