Het Oeffre

  1. Een poging tot
  2. Iets wat je niet leuk vindt, maar toch doet omdat een ander er voordeel van heeft
  3. Een moment, omdat ik er zelf niks over te zeggen heb

Maaike speelde haar Theatraal Concert in het theater van Codarts waar ze werd geïnterviewd in de show ‘Het Achterste van je Tong’ om te achterhalen wie Maaike nu eigenlijk is. Maaike heeft een mooie lach maar is dat echt of fake?

In haar TC pakt ze vocaal uit en laat ze zien en horen wie ze is. Eigenlijk 100 % Maaike Wijntje en dat is prima. Maaike laat het achterste van haar tong zien. Het begint al door Maaike een havermoutrecept te laten voorlezen en wel op de meest sexy manier.

In een decor waar diverse schilderijlijsten hingen, liet Maaike zien wie ze is en waar ze voor staat. Zowel vocaal als in spel en na het zien van de voorstelling is een ding zeker. Om Maaike kun je niet heen.

Begeleidt door een 5 mans liveband laat Maaike zien wat ze allemaal in huis heeft door nummers in diverse stijlen overtuigend met haar mooie stem te brengen.

Wie wil er niet aardig gevonden worden? Als de presentatrice door vraagt over de lach van Maaike en denkt alleen de buitenkant te zien, vraagt ze door en valt Maaike uit. Die glimlach heeft ze omdat ze niet anders. Ook zij wil leuk gevonden worden door iedereen. Ze wil geen zwakte laten zien om iedereen te laten zien hoe sterk ze is maar eigenlijk is ze dat niet. Maaike heeft mensen om zich heen nodig en bevestiging van die mensen.

Maaike speelt een mooie, ontroerende TC waarbij ze haar kwetsbaarheid toont aan haar publiek. Ze licht dat vocaal toe op een wijze die perfect past in haar verhaal. Dit is Maaike en wie daarnaar kijkt, die wordt daar heel gelukkig van. Want als ze niet doet wat ze doet, dan bestaat ze niet. Dit is wie ze is.

Coach: Rosetta Drenth

Muzikale coaches: Anton de Bruin en Willem de Booij