Op donderdag 12 december om 19.00 uur ging in Stadsschouwburg Velsen te IJmuiden de kerstmusical “Het Kerstverhaal van de Kleine Ezel in première.

Als Kleine Ezel bij Jakkie gaat logeren, besluiten pappa en mamma Ezel samen op vakantie te gaan. Maar met Kerstmis zo ver bij elkaar vandaan, is dat wel zo’n goed idee? ‘We gaan naar je vader en moeder toe’ zegt Jakkie. Een spannende tocht door de sneeuw volgt. Zullen ze elkaar ooit nog terugvinden?

De cast bestaat uit Soy Kroon, Koen Iking, Jeroen Heiliegers en Loïs Van de Ven. Deze voorstelling is gemaakt door Theater Terra, een begrip waar het gaat om kindermusicals in Nederland maar ook daar buiten. 

De producent maakte een reportage van de making of die hieronder staat.

Het Kerstverhaal van Kleine Ezel is het leukste uitje van de kerstvakantie! Te zien in december 2013 en januari 2014, in heel Nederland en Belgie. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Theater Terra is de naam van een theatergroep die zijn voorstellingen speciaal voor kinderen maakt. Theo Terra (artistiek leider) richtte het gezelschap in 1978 op en sinds 1991 schrijft en ontwikkelt hij de voorstellingen samen met Dick Feld.

Theater Terra maakt in haar voorstellingen gebruik van poppen die ongeveer een meter hoog zijn. De kunst van dit poppenspel is dat de acteurs als het ware verdwijnen. Dat komt mede door de zwarte kleding waardoor alle aandacht naar de poppen gaat. De pop en de speler worden als het ware een. De voorstellingen zijn echt voor het hele gezin. 

Kaarten bestellen kunt op via deze link

Voor meer informatie klikt u hier.