‘Een Wintersprookje’ wist vorig jaar menig hart te verwarmen. Bezoekers gaven de familiemusical gemiddeld een 8,8 met reacties als ‘fantastische voorstelling, alles klopte’ ‘Unieke vondst tussen een klassiek verhaal en moderne insteek. Mochten we nog maar een keer!’. Door de overweldigende reacties van zowel pers als publiek besloot M-Lab dit magische winterverhaal deze kerstvakantie opnieuw te produceren.

In de cast zijn Terence van der Loo als Prins Florizan, zoon van Koning Polixenes, en Nina van Overbruggen als Perdita, dochter van de herder, de nieuwkomers. Zij nemen de plaats in van Oedo Kuipers (Phantom of the Opera) en Liss Walravens (Love Story). Terence is een werkelijk koninklijke prins in opperste verwarring met een mooie klassieke stem. Nina is de stoere Perdita die door de bossen zwerft, als dochter van de herder. Beide zijn vierdejaars studenten van Fontys in Tilburg.

Lard Adrian vertolkt de rol van de jaloerse Koning Leontes en speelt die rol zodanig dat op elk moment te zien is welke emotie hem beheerst. Komisch of ontroerend, hij wisselt razendsnel van emotie. Albert Klein Kranenburg zet een zeer energieke en krachtige Koning Polixenes neer en daarnaast een ontroerende Herder. Vol vuur gaat hij in zijn rol op en het publiek geniet van de wijze waarop hij zijn rol neerzet, onvermoeibaar en vol energie en met een mooie timing. De moedige Lynn Jansen is moedig omdat er zo met haar gesold wordt, zonder ook maar een spier te vertrekken in haar rol van koningin en weet daarbij ook nog de komische momenten mooi te timen in de vreemdste situaties.

Wintersprookje 2013-17

De muziek is geschreven door Jan Groenteman. Muziek die mooi en melodieus is, muziek die je meteen pakt en ook meteen blijft hangen. Voeg daarbij de mooie stemmen van de cast en meteen is ook duidelijk waarom alle nummers op CD zijn gezet. Deze cd werd na afloop uitgereikt door de winnaars van het Junior Songfestival: Rosanne en Mylene. Jan wordt bijgestaan door zijn broer Keez en samen vormen zij de muzikanten voor Wintersprookje. Naast muzikanten spelen zij ook diverse rollen in Wintersprookje waarbij hun timing uniek is en hun rol op gezette tijden hilarisch.

Magisch

Een Wintersprookje is een magisch verhaal over een jaloerse koning die een grote fout begaat en daardoor zijn dochter verliest. Hij reist van Atlantis tot Bohemen en maakt de vreemdste dingen mee. Hij moet vechten met een wilde beer, praat met een standbeeld en ontmoet een verliefde prins en een stoere prinses. Maar vindt hij ook zijn dochter terug? Dit verhaal lijkt te vreemd om waar te zijn, maar is te mooi om niet te kloppen. Ook al valt buiten de sneeuw en bevriezen je tenen bijna, het is nooit te koud voor

Het stuk kan eigenlijk niet en dat maakt het juist zo mooi om te zien. De verhaallijn is origineel en boeit vanaf het begin tot het einde. Juist voor de kinderen is vooraan plaats gemaakt zodat juist zij midden in het verhaal kunnen zitten. De cast zorgt er op haar beurt voor dat dat dan ook het geval is.

Wintersprookje 2013-18

Wintersprookje is een uniek verhaal geschikt voor het hele gezin. Het verhaal heeft alle elementen van een mooie musical. De nummers zijn mooi en passen bij het verhaal dat hilarisch is en ontroert. De energieke cast raakt het publiek en vertelt het verhaal zoals een sprookje verteld moet worden.

De voorstelling is nog t/m 5 januari. Kijk voor meer informatie op www.M-Lab.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier.