Het levensmoto van Mark Pathuis is: het komt goed. Ook tijdens zijn afstudeervoorstelling was dat zeker het geval. In een afgeladen Theater de Kikker in Utrecht speelde hij zijn voorstelling ‘Puur’.

Tijdens zijn opleiding aan de HKU leerde Mark Pathuis roeien met de riemen die hij had. En in het geval van Mark zijn dat er veel waarmee hij recht op zijn doel afvaart. Mark heeft een positieve vibe en beschikt over een fantastische stem waarmee hij veel genres aan kan. Daarnaast is hij een vlotte prater die mooie verhalen kan vertellen waardoor iedereen geboeid zat te luisteren tijdens de voorstelling.

Mark beheerst het Nederlandstalige lied waarmee het verhaal van elk nummer op een overtuigde en prettige wijze aan zijn publiek werd verteld. Mark toont zijn gastvrijheid in de voorstelling waardoor je als toeschouwer je werkelijk welkom voelt door zijn benadering. Mark werd begeleid door Bart van Gemert ( drums ), Hidden Smedinga ( toetsen ), Thom Goosens ( bas ), Freek Rijna ( gitaar ), Joost Martijn de Jong ( accordeon ) Rinske Bosma ( piano ) en de backing vocals Jonathan Vroege en Noortje van der Meer.

Mark zong o.a. het prachtige zelfgeschreven ‘Storm’, ‘Koop mij’, ‘Verwarrend bestaan’ en ‘Mag ik dan bij jou’. De vijftig minuten durende voorstelling vloog veel te snel voorbij. Tijdens de toegift kwam demuzikaliteit van Mark nog extra naar voren toen hij zichzelf prachtig begeleidde op piano.

De examencommissie was vol lof en beloonde deze voorstelling met een 8 waarbij zij vermelden trots te zijn op Mark. Het kwam goed maar het was meer dan goed. Mark zal met terechte trots terug kijken op zijn afstudeervoorstelling en zal in zijn nieuwe baan meer toeschouwers laten genieten van zijn talenten.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.