Zes keer moordde hij al. Wie wordt nummer zeven? Rockopera ‘Het Hijgend Hert’ opende het Fontys studiejaar 2014-2015. Muziek-, dans, muziek- en musicaltheater en vormgeving ontmoetten elkaar en bundelden hun krachten in de multidisciplinaire rockopera.

Het Hijgend Hert
In ‘Het Hijgend Hert’ zien we het verhaal van Nikolaj, een man uit de gegoede burgerij in de jaren ’20 die worstelt met de leegheid van het bestaan. Hij voelt zich emotioneel ge├»soleerd van de rest van de wereld en vraagt zich af wat het leven zin geeft. Zit geluk besloten in de liefde die Nikolaj voelt voor Janniek of volgt hij zijn geweten? Als zijn zoektocht hem tot de rand van de afgrond dwingt maakt Nikolaj een dramatische keuze.

Het idee voor Het Hijgend Hert kwam van Matthijs Rolleman, vierdejaarsstudent Rockacademie. “Ik wilde de muren slechten tussen theater en popmuziek. Het begon met een idee voor een kleine voorstelling. Dat het zou uitgroeien tot deze rockopera met bijna dertig man op het podium had ik toen niet gedacht. En dat de voorstelling nu ook echt in het theater komt als opening van het studiejaar is natuurlijk fantastisch.”

musical hijgend hert

Acteurs:
Martijn van Baardewijk
Eline Havenaar
Sabrine Hallewas
Sebas van der Donk
Levien Reedijk

Band:
Thijs Jan van Hoek
Yoep de Ligt
Ingo Oosterbaan
Ruben den Brok
Rolf van de Sande
Anton Rijks
Matthijs Rolleman
Reggy van Bakel
Fannah Indigo Palmer
Fleur van Gorp
Jolanda Derks
Jan van de Laar
Annemarijn Maandag
Bianca van den Belt

Dans:
Laura van Sonsbeek
Soraya Groznik
Emily de Clerq
Karien de Cock
Lara Knoops
Maaike Verstralen
Vera Nijboer
Lili Kok
Nanda van de Vorle

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.