Musicalsites was bij de repetities van Urinetown waarvan we een deel klein deel mochten laten zien. In deel twee gaan we kijken bij het repetitiedecor en praten we over de premiere.

Urinetown zal langs een aantal theater gaan in heel Nederland. Om die reden moet het decor demontabel zijn. De premiere van Urinetown is op 23 september in Amstelveen.

Urinetown
Zeikstad is… tja, dat is een plek waar mensen het gedurende de voorstelling veel over zullen hebben. Het is een soort mythische plaats, begrijpt u? Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige “Peace In Harmony” dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud, de held van onze “Musical”, heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot een revolutie. Een revolutie met bloed en lef, als het niet anders kan! Maar de situatie wordt ingewikkeld wanneer hij de liefde van zijn leven tegen het lijf loopt.

Zo’n ontzettend gebrek aan water dat privé-toiletten uiteindelijk niet meer verantwoord zijn. Een belachelijk uitgangspunt voor een musical. Maar Urinetown is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het zit boordevol satirische humor met een knipoog naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Met cabareteske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak. Ach, laten we het er maar op houden dat het vol zit met symboliek en dat soort zaken.

Meer informatie vind je op: http://www.jointventureproductions.nl/

Lees ook:
Cast van Urinetown de Musical compleet!
Een kijkje in de keuken bij Urinetown