In het najaar van 2020 brengt Het Brabants Muziek-Theater de bloedstollende musical  The Visit ten tonele. Niet alleen zijn wij hiermee wereldwijd het eerste amateurgezelschap dat een samenwerking aangaat met Vereinigte Bühnen Wien(bekend van wereldberoemde musicaltitels als ‘Mozart’, ‘Tanz der Vampire’, ‘Rebecca’ en ‘Elisabeth’), onze uitvoering van The Visit is ook de exclusieve Nederlandse première van dit oorspronkelijk Weense muziektheater-spektakel. Een bijzondere mogelijkheid waarop wij ontzettend trots zijn!

De failliete Zwitserse stad Güllen leeft toe naar een buitengewone gebeurtenis: het bezoek van Claire Zachanassian. Claire groeide ooit op in Güllen en is nu multimiljardair en de rijkste vrouw ter wereld. Haar jeugd bracht Claire door in Güllen en de inwoners hopen op directe financiële steun van hun oude stadsgenoot, die bekend staat om haar vele genereuze liefdadigheidsactiviteiten. Ze bereiden zich daarom uitgebreid voor om de meest beroemde burger van de stad te verwelkomen. Alfred Jil, een plaatselijke winkelier die het ook moeilijk heeft, hoopt dat hij zijn oude vriendin en jeugdliefde kan overtuigen van de noodzaak om Güllen te hulp te komen. Iedereen vestigt dan ook zijn hoop op Alfred. Maar het bezoek van Claire pakt anders uit. Gedreven door oude wraakgevoelens jegens Alfred, die haar ooit zwanger maakte en daarna in de steek liet, biedt Claire de burgers van Güllen hoop. Een donatie van 2 miljard euro in ruil voor een rechtszaak waarbij Alfred ter dood wordt veroordeeld voor zijn oude misdaden…

Mannen-cast

Het auditietraject voor deze nieuwe productie is inmiddels begonnen. Voor een aantal specifieke rollen zijn we op dit moment nog op zoek naar mannen van middelbare leeftijd met een klassiek stemgeluid. Audities vinden plaats op zaterdag 28 september.

Orkest

Voor het live-orkest van The Visit zijn wij op zoek naar 24 ervaren muzikanten. Breng jij deze bijzondere productie onder leiding van dirigent Sander Vredenborg naar een muzikaal topniveau? Meld je dan nu aan voor het samenspeelmoment op zondag 29 september!

Meer informatie over de audities en het samenspeelmoment zijn te vinden op www.brabantsmuziektheater.nl