Slechts vier weken nog tot de première van Jim Steinman’s Bat out of Hell – The Musical met de wereldhits van Meat Loaf in Stage Metronom Theater in Oberhausen! Terwijl de temperatuur buiten langzaam daalt , wordt het steeds heter tijdens de repetities voor Bat out of Hell. Tot tien uur per dag repeteren 32 internationale artiesten samen met de creatives onder leiding van de associate director Nick Evans in de verschillende oefenruimtes de muziek, teksten en choreografie.

Bat out of Hell

Bat out of Hell is hot, romantisch, wild en en staat bol van de rock  en dat is te zien in de choreografie voor de songs geschreven door Jim Steinman. Stap voor stap komt het gigantische rock-epos tot leven. Met focus en discipline wordt elke noot gerepeteerd  om de onstuitbare energie van deze rock-muziek te verbinden met het verhaal van deze  musical.

Over iets meer dan een week worden de repetities verplaatst van de repetitieruimtes naar het theaterpodium. Tot die tijd is het voor de cast absoluut verboden op het podium te repeteren, omdat de uit 65 man bestaande technische crew klokje rond werkt om alles in orde te maken.

Voor degenen die niet tot na de première van Jim Steinman’s Bat out of Hell kunnen wachten, zijn er tickets voor previews op 2, 3, 6 en 7 november in de vrije verkoop. Voor de eerste keer zijn kaartjes voor de première op 8 november beschikbaar. Tickets kunnen worden gekocht door een bezoek te brengen aan www.musicals.de

Bat out of Hell  is een mix van traditioneel theater en een liefdesverhaal en combineert dit tot een dynamisch verhaal dat zich afspeelt in de stad Obsidiaan in 2030. De legendarische rock songs en ballads vormen het kader voor het liefdesverhaal tussen Strat, de onsterfelijke leider van een jonge rebel groep en Raven, de mooie dochter van de tirannieke heerser Falco. Rebelse koppels als Romeo en Julia of Tony en Maria uit West Side Story, maar ook van de eeuwig jonge vrije geest Peter Pan en Wendy waren de inspiratie voor Bat out of Hell.

Nederlandse castleden

Onder andere Willemijn Verkaik, Robin Reitsma,  Tom van de Ven, Aisata Blackman, April van Amelsvoort, Maureen MacGillavry, Carl van Wegberg, Sander van Wissen en Jolijn van de Pol spelen mee in deze Rock – Musical.

Meer informatie vind je op: www.musicals.de.

Lees ook:
Willemijn Verkaik in Bat out of Hell in Oberhausen
Robin Reitsma en Sarah Kornfeld in Bat out of Hell

Foto’s; Stage Entertainment Duitsland