‘Nu ik u voor het eerst op kantoor mag ontvangen maak ik graag even van de gelegenheid gebruik om iets te vertellen over MediaLane’. Zo begint Iris van den Ende (inderdaad dochter van) haar welkomstwoord. Het jonge dynamische bedrijf heeft zich binnen de vijf jaar dat het bestaat al behoorlijk in de picture gewerkt als vernieuwend bedrijf, door bijvoorbeeld het verhaal van Andre Kuipers te brengen in de Ziggodome als een ‘Space-Experience’ spektakel voor jong en oud. En zeker ook in de picture als technisch innovatief bedrijf, blijkend uit onder andere de hologramtechniek bij de laatste Holland zingt Hazes.

MediaLane

Nu slaat MediaLane wederom een nieuwe weg in door een theatertak toe te voegen aan het aanbod. ‘Ik ben opgegroeid met ouders met heel veel liefde voor het theatervak en ik heb er vijf jaar geleden bewust voor gekozen om mijn eigen bedrijf te starten en niet in het toenmalige musicalbedrijf van mijn vader te gaan werken. Nu heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen op mijn eigen tempo en mijn eigen visie kunnen vormen op wat voor producties ik wil gaan maken.’

Hello Dolly

‘Hello Dolly’ wordt de eerste productie uit die theaterstal van MediaLane en niet met de minste namen. Simone Kleinsma als Dolly, Paul de Leeuw als Horcus, Freek Bartels als Cornelus, allemaal grote (musical)namen. We zien Martijn Vogel als Benjamin Tukker en Marjolijn Touw speelt zelfs meerdere rollen.

HELLO, DOLLY! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’,zoals De Liefde. Of zoals Paul het uitlegt: ‘Dolly is de Tinder van toen’.

Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer Horcus (Paul de Leeuw) beseft ze dat deze man ideaal is voor…haarzelf! ‘En daar doen we dan 3 uur over’, grapt Paul. Paul zal deze rol delen met Jörgen Rayman, die vandaag als laatste naam bekend werd gemaakt en daarmee de cast compleet maakt. ‘Met zo’n 60 medewerkers op en om het podium valt ‘Hello Dolly’ binnen onze ambitie om grootse producties te brengen met live orkest, grote decors en kostuums’, aldus Iris.

Cast en Creatives

De regie van de geheel nieuwe Nederlandse productie wordt verzorgd door de internationaal succesvolle Amerikaanse regisseur Glenn Casale (o.a. Beauty and the Beast).

De vertaling van het script wordt gemaakt door Jan Rot (o.a. Jersey Boys) en de choreografie wordt verzorgd door Daan Wijnands die al vele Musicalawards op zijn naam heeft staan. 

De hoofdrollen worden omringd door een groot ensemble bestaande uit een jonge generatie musicalnamen als Yoran de Bont, Anouk Rietveld, Merlijne van Noppen en Jip Bartels. De meesten ook in een coverrol, dus nog genoeg werk aan de winkel.

Voor het eindresultaat moeten we nog wel even geduld hebben, de try-outs beginnen in februari 2020 en de première zal op 8 maart in het Nieuwe Luxor Theater zijn.

Wilt u niets missen van nieuws rondom ‘Hello Dolly’ kijk dan op www.hellodollydemusical.nl

Verslag: Mariska Steenbergen
Video: Rob de Haan