Terwijl Doornroosje, het allereerste sprookje van Deep Bridge binnen enkele weken naar de Koningin Elisabethzaal aan de Antwerpse ZOO trekt, maakt het productiehuis de opvolger bekend. Vanaf de paasvakantie 2019 neemt Assepoester het toverstokje over. ‘Assepoester’ is een klassieker en blijft van alle tijden, magisch en ontroerend. Je beleeft de transformatie van een verlegen meisje tot een oogverblindende prinses met glazen muiltjes, op zoek naar liefde en geluk. De hoofdrol is weggelegd voor Helle Vanderheyden. Voor Helle is het na Sandy in ‘Grease’ enkele jaren geleden, haar tweede hoofdrol in een musical.

Helle Vanderheyden

Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg. Na haar studies speelde ze mee in de musicals ‘The Producers’, ‘Domino’, ‘Assepoester’ en ‘Sneeuwwitje’. In ‘Grease’ kaapte ze de rol van Sandy weg. Ze vertolkt sinds het 21e seizoen studente Martha in de comedyserie ‘De Kotmadam’ op VTM. In ‘Geubels en de Belgen’ speelde zij de vrouw van Philippe Geubels.  Bij de kinderen is Helle bekend als prinses Iris uit de Studio 100-tv-reeks ‘Prinsessia’.

Helle: “Assepoester wordt mijn vierde productie voor Deep Bridge. Ik ben heel blij dat ik het vertrouwen krijg om de titelrol te spelen, mijn voeten jeuken al om het schoentje te passen. Want wie zegt nu nee tegen een prachtige baljurk, een koets en een knappe prins?”

Assepoester

In een land hier ver vandaan woont een mooi en lief meisje, Assepoester. Maar Assepoester is niet gelukkig. Ze wordt door haar stiefmoeder verplicht om hele dagen te wassen, poetsen, strijken en koken. Tot de koning op een dag een groot bal organiseert voor alle meisjes in het land om op zoek te gaan naar een bruid voor de prins. De stiefmoeder verbiedt Assepoester naar het bal te gaan, maar daar steekt de goede fee een stokje voor. Zij tovert Assepoester om met een prachtige jurk, glazen muiltjes én een grote koets. Assepoester vertrekt stiekem naar het bal om het hart van de prins te veroveren. Maar ze heeft weinig tijd, want de betovering wordt om klokslag twaalf uur verbroken.

Koen, producent: “De ingrediënten waarmee ‘Doornroosje’ vele harten wist te veroveren, blijven dezelfde. We borduren verder op het materiaal van onze partner, Van Hoorne Entertainment, maar doen er ons eigen ding mee. Ook nu tekent Ad van Dijk voor de arrangementen, maken we een nieuw decor en kostuums, en zorgen we dat jong én oud van de voorstelling geniet. Met Helle hebben we bovendien een perfecte opvolger voor Tinne in huis.”

Vanaf 6 april in Theater Elckerlyc in Antwerpen, 19 april in Capitole Gent en 27 april Ethias Theater Hasselt. Tickets kosten tussen €22,00 en €37,00 euro.

Tickets zijn vanaf zondag 26 augustus te koop via www.deepbridge.be

Deep Bridge

Deep Bridge werd in het voorjaar van 2017 opgericht. Met Ralph Broos, Koen Hendrickx en Ken Lambrechts aan het hoofd huist er 50 jaar passie en ervaring uit de internationale film-, live-, en muziekindustrie. Hun missie: sterke verhalen vertellen en emoties bouwen, met een twist. Projecten met een extra dimensie brengen, op het podium en ver daarbuiten. Deep Bridge promoot Vlaanderen als een favoriete Europese bestemming om entertainmentprojecten te ontwikkelen en te lanceren op alle traditionele en nieuwe media platforms.

In een eerste jaar tekende het huis voor de ‘Rocky Horror Show’, Mark Tijsmans’ ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ en ‘Doornroosje’. Ondertussen werden ook heel wat nieuwe voorstellingen aangekondigd: ‘Er was Eens …, het Sprookjesconcert’, ‘Meiskes & Jongens’ met muziek van Raymond van het Groenewoud, ‘The Christmas Show’, ‘Monty Python’s Spamalot’, Mamma Mia!’, ‘Houdini’’ en een Urbanus-musical.