Voor Spektakelmusical De Tocht zijn in de eerste vijf dagen na de perspresentatie meer dan duizend startbewijzen verkocht en de teller loopt elk uur verder op. De bestellingen komen vanuit alle twaalf provincies. “Dat geeft aan dat heel Nederland hunkert naar De Tocht en een gevoel van verbroedering. En dat gaan we met z’n allen waarmaken” zegt creatief producent Foppe van der Veen.

De unieke startbewijzen dragen bij aan de realisatie van De Tocht. Er zijn 16.868 startbewijzen beschikbaar, dit is het aantal deelnemers dat in 1997 aan de start stond bij de laatste Elfstedentocht.

Eén van de doelstellingen van De Tocht is om de herinnering aan de Elfstedentocht voort te laten leven, ook voor de generatie na ‘ons’. Om dit te realiseren streeft de organisatie naar een Elfstedentochtgevoel dat zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid komt en wil daarbij het collectieve geheugen van Nederland gebruiken.

Een startbewijs kost 50 euro en geeft toegang tot een try-out inclusief hapje en drankje. Met de aanschaf van een startbewijs wordt bijgedragen aan de realisatie van De Tocht. De deelnemers wordt daarnaast gevraagd om middels o.a. enquêtes mee te denken over de inhoud van de voorstelling. Zowel in de aanloop naar De Tocht toe, als na het zien van de try-out.

In de musical wordt het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden verteld die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje…

Maak het mee en haal ook een startbewijs via www.musicaldetocht.frl.