Ruim vijftien miljoen mensen zagen de voorstelling Bloodbrothers wereldwijd en in Nederland waren al twee eerdere versies te zien in 1989 en 1998. Van Lambaart Entertainment presenteert nu een nieuwe Nederlandse versie van deze musical hit: Hartsvrienden.

Deze nieuwe bewerking van de musicalklassieker is behoorlijk opgepoetst. Rapper Yes-R is de verteller van het verhaal. Hij neemt ons mee langs alle grote vraagstukken in de levens van de jongens en hun moeders. Hartsvrienden vertelt het integere verhaal van de tweelingbroers Mickey en Edward. Ze zijn bij hun geboorte gescheiden en groeien op in verschillende milieus. Het lot herenigt ze in hun volwassen leven en er ontstaat een hechte vriendschap. De spanningen lopen echter hoog op als de broers verliefd worden op dezelfde vrouw, met heftige gebeurtenissen tot gevolg.

De mensen die verwachten naar uitsluitend een ontroerend verhaal te gaan kijken, komen bedrogen uit. Het verhaal begint natuurlijk met de geboorte van de twee jongens maar laat ze ook zien op 7-jarige leeftijd. De mannen met hun huidige lichaamsbouw als 7-jarige jongens geeft de nodige hilariteit als ze ook nog de juiste gebaartjes daarbij presenteren. Dat houden ze ook vol als kinderen op 14-jarige leeftijd als pubers met de nodige bravoure. Daarnaast is Hartsvrienden een mooi verhaal over twee zorgzame moeders die op hun eigen wijze zorgen voor hun kinderen. De ene liefdevol, de ander obsessief.

Hartsvrienden premiere-4

Vera Mann speelt een mooie rol van zorgzame moeder die haar vele kinderen zorgzaam maar toch vrij opvoedt en in financiële nood komt als een tweeling zich aankondigt.
Maike Boerdam speelt de obsessieve moeder die smacht naar een kind maar waarbij dat niet wil lukken en als wanneer de gelegenheid, om een kind te adopteren, zich aandient, die met twee handen aangrijpt. Een heerlijke rol waar Maike zich zichtbaar helemaal in kwijt kan.

Hartsvrienden repetitie-60

De twee broers, Mickey en Eddie, worden gespeeld door Guido Spek en Jim Bakkum. Een gouden keuze. De twee mannen zijn volledig aan elkaar gewaagd en ze trekken zich aan elkaar op. Daarbij past Bente van den Brand helemaal in het plaatje. Bruisend speelt ze de rol van vriendin Linda die helemaal verliefd is op Mickey, die daar geen raad mee weet. De zonderlinge verteller wordt gespeeld door Yes-R die zich als rappende en zingende verteller presenteert. Het ensemble speelt meerdere rollen maar vanzelfsprekend in een wisselende aankleding en het is voor hen hard werken om al die snel verkledingen binnen de juiste tijd te doen.

De musical ontving vele prijzen waaronder drie Olivier Awards. Ook in Nederland zal deze voorstelling beloond worden met verschillende musical award nominaties en het zal ons niet verbazen als Vera Mann voor de vierde keer de award mee naar huis neemt.

Hartsvrienden repetitie-81

Cast:
Jim Bakkum – Eddie
Guido Spek – Mickey
Vera Mann – mevrouw Janssen
Maike Boerdam – mevrouw Lieuwma
Yes-R. – verteller
Bente van der Brand – Linda
Jonathan Demoor – Sammy
Sander van Vooorst tot Voorst- mijnheer Lieuwma
Jacqueline Aronson – ensemble
Sanne Schlette – ensemble
Michiel de Meyer – ensemble

Deze musical zal zeker een jong publiek aanspreken waarbij de bezetting van de cast met Guido, Jim en Yes-R daar zeker een steentje aan zal bijdragen. Er is echter geen concessie gedaan aan de kwaliteit van de cast die uitstekend op elkaar is ingespeeld en met zichtbaar plezier de musical op de planken zetten.

De musical komt traag op gang maar weet daarna te boeien. Hartsvrienden is een mooie productie waarin humor, ontroering en breekbaarheid kunstig in elkaar verweven zijn. 

Kijk voor meer informatie op http://vanlambaart.nl/production/hartsvrienden.html

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook: Veelbelovende preview Hartsvrienden

 Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.