Van Hoorne Entertainment is inmiddels een begrip in Nederland als het gaat om theater voor kinderen. Inmiddels zijn de producties van Van Hoorne Entertainment ook op TV te zien.

Dit seizoen wordt de voorstelling Hans en Grietje gespeeld met Janouk Kelderman als Grietje en Stijn Mac Gillavry als Hans. In plaats van de boze heks waren daar Fien en Titus, gespeeld door Laura ter Horst en Michael van Hoorne. Het ensemble bestond uit Sjoerd Knol, Sanne de Velde Harsenhorst en Nina Bruder

Dit sprookje is al eerder opgevoerd met Linda Wagenmakers in de hoofdrol als de heks. In deze musical vertegenwoordigen Titus en Fien het kwaad in de voorstelling maar door de hilarische karakters blijft dat eigenlijk beperkt tot een absoluut grappige poging om de machtigste vrouw op aarde te worden.

Hans en Grietje 2017 24

Iedereen kent het verhaal van Hans en Grietje die alleen in het bos worden achtergelaten. Als vader, gespeeld door Koen Iking, geen geld heeft om voor ze te zorgen omdat mevrouw Beurs, gespeeld door Marscha Mac Gillavry, hem ontslagen heeft. Vader denkt dat zijn kinderen bij anderen beter af zullen zijn. Hij laat ze dan ook achter in het bos. In deze versie komen de kinderen terug omdat Hans zo slim is om steentjes achter te laten. Als ze echter in het dorp zijn, bieden Titus en Fien aan om voor Hans en Grietje te zorgen. Het klinkt allemaal leuk maar is het dan ook wel zo goed bedoeld?

De verhaallijn wordt eigenlijk door Hans en Grietje, hun vader en mevrouw Beurs verteld. Titus en Fien zijn het slechte en de humor in het stuk. Iets dat normaal haaks op elkaar staat maar in de producties van Van Hoorne uitstekend werkt. Ook gezien het gelach uit de zaal van het grote aantal kinderen die naar deze musical komen kijken.

Hans en Grietje 2017 75

Hans en Grietje is absoluut een gezinsuitje waar humor en spanning voor de kleinsten elkaar afwisselen en waar je met een glimlach weer naar huis gaat. Voor kinderen die graag met de personages uit de musical op de foto willen was daar ook alle tijd voor.

Voor meer informatie over de producties van Van Hoorne Entertainment kunt u terecht op https://www.vanhoorne.com/

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage