Han Oldigs en Laus Steenbeeke spelen de hoofdrollen in het theaterspektakel STORK! dat in augustus in Hengelo te zien zal zijn. Met de voorstelling viert de stad het 150-jarig jubileum en de rijke geschiedenis van het familiebedrijf, maakte de gemeente donderdag bekend. STORK! wordt gespeeld in een tent op het voormalige Stork-terrein in Hengelo.

Han Oldigs, winnaar van de Musical Award 2017 en ook bekend van de VARA-hitserie Unit 13, speelt de hoofdrol van oprichter C.T. Stork. Andere rollen zijn weggelegd voor Laus Steenbeeke (winnaar Musical Award 2004), Niels Gooijer (Erik Hazelhoff in Soldaat van Oranje) en Roosmarijn Luyten (De Marathon). Zij delen het toneel met een veertigkoppig ensemble van top-amateurspelers en een orkest van vijftig musici.

Het theaterstuk STORK! wordt geproduceerd door Metropool Hengelo, Wilminktheater Enschede en Theaterhotel Almelo. “Op een adembenemende manier wordt de lokale, regionale en internationale geschiedenis van Twente verteld”, aldus de producent. “De familie Stork zette de regio op de kaart en voorzag generaties Twentenaren van brood op de plank.

STORK! is te zien van 20 augustus tot en met 23 september. De kaartverkoop is donderdag van start gegaan.