De hiphop musical Hamilton komt mogelijk naar het witte doek. Op dit moment zijn er volgens The Wall Street Journal diverse filmstudio’s in strijd om de rechten, er zou mogelijk meer dan 50 miljoen dollar voor worden betaald.

Het gaat hierbij niet om een filmversie van de musical maar om een opname van de voorstelling uit 2016 met de volledige originele cast waaronder bedenker en schrijver Lin-Manuel Miranda.

Belangstellenden zouden onder andere Warner Bros, Century Fox en Netflix zijn. De verwachting is in ieder geval dat het nog zal duren tot minimaal 2020 of 2021 voordat Hamilton dan te zien zal zijn

Hamilton is een Amerikaanse musical die bedacht en geschreven werd door Lin-Manuel Miranda. De voorstelling is gebaseerd op de biografie Alexander Hamilton (2004) van auteur Ron Chernow. De musical vertelt het levensverhaal van de Amerikaanse politicus Alexander Hamilton aan de hand van rapmuziek. In 2016 werd de musical bekroond met een Pulitzerprijs. In februari 2015 ging de musical off-Broadway in première. De show was meteen uitverkocht.[4] Op 6 augustus 2015 volgde de Broadway-première in het Richard Rodgers Theatre. De off-broadway-voorstelling won in 2015 zeven Drama Desk Awards.

Bron Musicalawards