Het lied ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ doet bij veel mensen een sprong in de tijd maken. De gelijknamige televisieserie die in de jaren zeventig een groot succes was al net zozeer. Met aankomende sterren als Rob de Nijs, Loeki Knol en Martin Brozius was de op een paar vierkante meter gefilmde serie een regelrechte hit.

Wat minder mensen weten waarschijnlijk dat de serie gebaseerd is op de boeken van Harrie Geelen, die met zijn trilogie zijn eigen fantasyverhaal schreef. Hij mag daarmee gerust de Nederlandse Tolkien of J.K. Rowling genoemd worden, schrijvers van respectievelijk ‘Lord of the rings’ en ‘Harry Potter’. De televisieserie en de verhalen van Harrie Geelen vormden de basis van de in 2003 uitgebrachte gelijknamige musical. Met grote rollen in deze musical braken musicalsterren René van Kooten, Chantal Janzen en Kim-Lian van der Meij definitief door.

Musicalvereniging Z&V Opmeer heeft de rechten bemachtigd van deze musical en voert deze als één van de weinige amateurverenigingen uit. Artistiek leider en regisseur Peter Groenendijk hierover: “We willen met deze musical diverse generaties aanspreken, maar zetten dubbel in op jongerenpubliek. Musical is en blijft een aparte, maar ook te gekke vorm van live entertainment. Hoe gaaf is het als je karakters uit films, Netflix-series of computergames in het echt ziet en bijna kunt aanraken. Musical is geen plat entertainment dat je uit kunt zetten, maar live action, waar je naar moet blijven kijken.”

De musical heeft het sprookje (of fantasy verhaal) van De Rattenvanger van Hamelen als startpunt. Gedurende de voorstelling wordt de reis gevolgd van een aantal sleutelfiguren en de kinderen van Hamelen die in verschillende fantasy werelden terecht komen. Het doel van hun gedwongen reis is om weer veilig thuis te komen. Zullen ze Hamelen ooit weer terug zien? Als je je ogen sluit en luistert…

Musicalvereniging Z&V voert de musical ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ uit op 27, 28, 29 maart en 3 en 4 april. Kaarten zijn te reserveren via www.musicalopmeer.nl