‘Hakkeschoenen’ is een productie van de “Stichting kindertoneel De Komediantjes” die op 6 juni 1994 is opgericht. 20 jaar later speelt deze vereniging helaas zijn laatste voorstelling, geregisseerd door Narhea Goossens.

Het doel van de stichting is ‘het bevorderen van toneelspel en muziekbeoefening door kinderen voornamelijk in de basisschoolleeftijd, en het geven van toneel – en muziekuitvoeringen door kinderen’. Het is jammer dat een dergelijk initiatief waar kinderen hun ziel en zaligheid in kwijt kunnen moet stoppen. In deze tijd is het juist van belang dat kinderen ergens terecht kunnen waar ze hun creativiteit kwijt kunnen en lekker kunnen zingen, spelen en dansen.

Hakkeschoenen-34

Hakkeschoenen is een bewerking van het sprookje Assepoester en werd door “De Komediantjes” geschreven.

Als ik later groot ben
Wil ik 1000 schoenen
Mét een hele hoge hak
Sommigen dik en andere
Zo dun als een naald

Hakkeschoenen-42

Vanwege de titel waren er honderden (1000) schoenen op het toneel aanwezig waarmee ook het decor gebouwd werd en natuurlijk het glazen muiltje van Assepoester.

Deze voorstelling gaat over een rouwende vader die zijn vrouw 3 jaar geleden verloren heeft en een vrouw tegenkomt met drie dochter met wie hij trouwt. Zijn dochter, die haar moeder al heeft moeten missen, moet de aandacht van haar vader nu ook delen met haar stiefmoeder en haar slechte dochters. U herkent het al, het verhaal van Assepoester.

Hakkeschoenen-38

De kinderen zetten begeleid door de vrijwilligers en regisseur hun beste beentje voor in hun tweede en laatste voorstelling. Annefleur van Enschot, Lisanne de Kort, Famke Krijnen, Jonne Veenstra, Bente Kamp, Quinty Gevers, Madelief Zachariasse, Lieve Marechal, Dominique van Houtum, Sylja van Dijk, Madeleine van Enschot, Jonne Veenstra en gastacteur Wilma School maakten van deze show een mooie show waarbij de kinderen volop genoten en daarom het aanwezige publiek, bestaande familie en vrienden. daarmee ook.

Wij hopen dat er toch een manier gevonden kan worden om deze stichting voor te laten bestaan.

Fotoboek en nabestellen van foto’s. Klik hier.

Klik hier voor de korte fotoreportage.

Meer musicalnieuws ? Volg ons op Facebook en like ons.