fbpx

Guus Meeuwis eregast bij première War Child schoolmusical

Guus Meeuwis eregast bij première War Child schoolmusical

Op vrijdag 27 juni is zanger Guus Meeuwis eregast bij de première van de War Child schoolmusical bij de Gooilandschool in Bussum. Samen met winnares van The Voice Kids 2013 Laura van Kaam en zanger Nicolas Iverson, bekend van Holland´s Got Talent, woont Guus de uitvoering bij van de musical “De Koning te Rijk”. Onlangs kregen de leerlingen te horen dat zij de winnaars zijn van de landelijke War Child VIP- première. De musical wordt opgevoerd in theater ´t Spant in Bussum. Naast de bijzondere gasten ligt er ook een rode loper klaar en arriveren de achtstegroepers als echte sterren per limousine. In 2011 werkte Marco Borsato mee aan de War Child musical.

Van alle scholen die de musical opvoeren hebben vier scholen in Nederland een echte VIP-première gewonnen van hun War Child schoolmusical ´De Koning te Rijk’. De winnende scholen zijn middels een loting getrokken. De scholen hebben naast hun musical ook nog een actie georganiseerd om het werk van War Child te steunen.

Syrische vluchtelingenkinderen
De acties die de leerlingen organiseren zijn bedoeld voor projecten van War Child. Zoals bijvoorbeeld in Libanon, waar de organisatie Syrische vluchtelingenkinderen helpt. Net als Nederlandse leerlingen hebben ook Syrische kinderen het recht om te spelen. Maar voor veel Syrische kinderen is spelen simpelweg niet mogelijk. In zogeheten Safe Spaces kunnen kinderen weer veilig spelen en nemen zij deel aan creatieve workshops, waardoor zij leren om te gaan met hun moeilijke situatie. Ook verzorgt War Child bijlessen Frans en rekenen, omdat veel kinderen door de oorlog niet meer naar school zijn geweest. Met behulp van de bijlessen kunnen zij weer zo snel mogelijk aanhaken bij het reguliere onderwijs.

De Koning te Rijk
Guus Meeuwis zei volmondig ‘ja’ toen War Child vroeg of hij het gezicht wilde worden van de nieuwe schoolmusical van War Child. Niet alleen verbindt de zanger zijn gezicht aan de War Child schoolmusical, ook stelde hij de nummers ‘Armen Open’ en ‘Het Kan Hier Zo Mooi Zijn’ ter beschikking. De liedjes zijn opgenomen in het script van het spannende avonturenverhaal, dat geschreven is door Dick van den Heuvel.

Guus: “Ik vind de War Child schoolmusical een ontzettend leuk initiatief. Op speelse wijze worden kinderen zich meer bewust van de situatie van oorlogskinderen. En ze voeren een prachtige én spannende eindmusical op. Mijn twee liedjes passen daar heel goed in, dus ben ik er heel trots op dat ik hieraan mag meewerken!”

War Child
War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. War Child doet haar werk in samenwerking met lokale partnerorganisaties en is actief in 10 landen waaronder Libanon, Oost-Congo en Zuid-Sudan. Kijk voor meer informatie over War Child op www.warchild.nl.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.

2018-02-22T21:30:36+00:0025/06/2014 8:50|

Leave A Comment