Een podium van 900 m² op de slotgracht van het kasteel, een decor van 78 m lang en 11m hoog, een gigantische ledwall van 250m² die de schilderpracht van Rubens kan weergeven…

Kosten noch moeite zijn gespaard om van Rubens het indrukwekkendste openluchtspektakel van 2018 te maken.

Als publiek mag je je verwachten aan een totaalbeleving: vanaf je het kasteeldomein betreedt, waan je je ten tijde van Rubens. Je kunt genieten van een hapje en drankje met zicht op het schildersatelier voor het beeldschone kasteel de Merode. Wanneer de avond valt neem je plaats in de tribune met zicht op het kasteel, het drijvend podium rondom en een indrukwekkend decor vol led-lampjes. Meer dan 150 figuranten én professionals zullen het beste van zichzelf geven. Alleen op die manier kun jij en jouw gezelschap huiswaarts keren met deze onvergetelijke ervaring.

Designbedrijf “Painting with Light” o.l.v. Luc Peumans realiseerde reeds de internationale shows Ice Age Live en Holiday On Ice ‘Platinum’. Ze werkten voor de musical “14-18” en waren betrokken bij de openlucht opera’s Carmen en Nabucco. Luc ontwierp de show voor Eurosong 2014 en creëerde het ontwerp voor het prestigieuze nieuwe stadion “Ghelamco Arena” in Gent. Hij ontving een nominatie voor de ‘Knight of Illumination Awards’ met “Peter Pan” en won een prijs in ‘The City People Light Awards’ voor het C-Mine-project in Genk.

Scenograaf Marnik Baert is al 35 jaar actief in de branche. Hij ontwierp de decor en kostuums al voor tal van grote producties, waaronder “Peter Pan”, “Camelot”, “Annie”, “Aladdin” en zopas de Zomeropera van Alden Biesen.

Hij drukte zijn stempel op grote producties van Music Hall, het Grand Théâtre Luxembourg en de voorbije Historalia musicals.
Dit jaar wil hij voor “Rubens” nog een stap verder gaan …

Rubens

400 Jaar na zijn dood geldt Peter Paul Rubens nog steeds als een van de meest veelzijdige kunstenaars die ons land ooit gekend heeft. Maar hij was meer dan dat. Behalve een geweldig schilder en atelierhouder was Rubens een begeesterd diplomaat, een vakkundig architect, een uitstekend zakenman en kunstverzamelaar, maar ook een echte familieman. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een ontroerend en vooral boeiend levensverhaal.

Lees meer op: http://historalia.be/