Eline de Jong en Jeffrey Italiaander spelen vanaf 11 juni de hoofdrollen in de musical Dogfight. Dé reden om vervroegd af te studeren aan de Fontys Hogeschool. Beiden deden dat met een voorstelling gebaseerd op een Griekse mythe.

Eline speelde de voorstelling ‘Een Medea’ die werd geregisseerd door Vincent van den Elshout. De beroemde tragedie Medea van Euripides is door Tom Lanoye tot een tweeluik gemaakt.

Geen koppel uit het Griekse toneel is zoveel beschreven, bezongen en geanalyseerd als Medea en haar man Jason: twee mensen wiens liefde voor elkaar hun grootste geluk en grootste ondergang is. In ‘Een Medea’ zoeken ze ten koste van alles en iedereen de grenzen van hun liefde op. Het publiek volgde de tragedie Medea van Euripides op de voet – althans tot het dramatische hoogtepunt: de kindermoord waarmee Medea wraak neemt op Jason voor zijn ontrouw.

De setting was een soort boksring met twee verzorgingshoeken. De rondes worden gespeeld in de vorm van hoofdstukken. Eline weet vanaf de eerste minuut te boeien en laat diverse kanten van Medea zien. Ze laat de mooie kant zien, maar durft ook lelijk te zijn. Haar muziekkeuze is zeer divers van mooie Franse ballads tot een aria. Ze krijgt tijdens haar mooie voorstelling gedreven en uitstekend tegenspel van Jeroen Dekkers. Zij werden muzikaal begeleid door Steven van Gool (piano), Mirthe de Jonge (cello) en Oscar Trompenaars (sopraan saxofoon).

Jeffrey Italiaander speelde onder regie van Rowdy Pelgrim de Griekse tragedie Elektra door Euripides.

Eline en Jeffrey 61

Elektra vertelt over drie door het noodlot getroffen jonge mensen. Op de puinhopen van een ondergaand rijk proberen ze een nieuwe toekomst op te bouwen. Hoe verder te leven na de grootste ramp die een kind kan overkomen? Dat is de vraag voor Elektra, Chrysothemis en Orestes. Hun moeder Klytaimnestra vermoordde hun vader Agamemnon en deelt nu het voormalig huwelijksbed met haar minnaar Aigisthos. Chrysothemis wil de hele geschiedenis het liefst vergeten. Orestes, de jongste, is gevlucht.

Jeffrey koos voor nummers van The Doors en gaf daarmee op eigen wijze inhoud aan dit drama. Hoewel de muziek een groot aandeel had in de voorstelling, had Jeffrey een mooie balans gevonden tussen de stevige muziek en het dramatische verhaal.

Marjolein van der Meer en Dianne Krijnen speelden samen met Jeffrey dit verhaal. De band bestond uit: Thijs-jan Thijs Jan van Hoek ( gitaar ), Pim de Weijer ( bas ), Harm van Venrooij ( drums ) en Rolf van de Sande ( piano )

Voor de fotoreportage klikt u hier.