Grease is terug. Liedjes als ‘You’re the one that I want’, ‘Hopelessly devoted to you’ en ‘Greased lightnin’ doen je terug denken aan de film uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John. Stoere jongens met leren jacks en giebelende high-school meisjes met petticoats. Al tijdens de ouverture zit het publiek mee te deinen op de swingende muziek.

Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch spelen de hoofdrollen. De chemie tussen hen is nog niet geheel voelbaar. Qua zang staat Douwsma volledig zijn mannetje, maar vooral wanneer er gedanst wordt, samen met het ensemble, is toch wel te zien dat hij geen danser van oorsprong is. Van den Bosch laat ook in deze rol haar enorme talenten zien. In de onderlinge strijd tussen de twee lovers ontbreekt soms de rivaliteit tussen de bink Danny en de onschuldige Sandy. Daarvoor ontbreekt bij Douwsma de brutale nozem in hem. 

René van Kooten speelt diverse rollen. Hij speelt hoofdzakelijk Vince Fontaine maar verschijnt ook als de Teen Angel en de coach. René is zonder meer de stabiele factor in deze musical en kan zich als Vince mooie improvisaties veroorloven en staat vocaal als een huis. Hij beheerst elke noot en melodie.

Grease premiere 17

Mylène d’Anjou haar rollen van Miss Lynch en de vrouw van het hamburger restaurant, Wilma, zijn niet groot, maar zij heeft wel constant de lachers op haar hand. Zij wordt in de scenes fantastisch bijgestaan door Jip Bartels, die een nerd speelt en dat met verve doet. De chemie tussen deze twee was duidelijk zichtbaar in hun samenspel. De T-Birds onder leiding van Tommie Christiaan hebben een stoere uitstraling met hun vetkuiven en leren jacks. Tommie speelt de onbetrouwbare Kenickie en doet dat overtuigend en als een echte rocker. Annefleur van den Berg is de aanvoerster van The Pink ladies, een groepje giechelende chicks in hun laatste schooljaar. Van den Berg pakt haar momenten tijdens de diverse scenes als de stoere Rizzo, een bepalende rol in de voorstelling die ze met verve speelt in haar eerste grote musical. Zowel vocaal als in spel accelereert ze.

Grease premiere 36

Een grote pluim gaat uit naar het hele ensemble. De choreografie van Martin Michel stelt hoge eisen aan dit ensemble maar de energie straalt de zaal in en zet het theater totaal op zijn kop. 

Verhaal
Grease vertelt het verhaal over tieners Danny en Sandy die samen een romantische zomer hebben beleefd. Maar nu het nieuwe schooljaar weer begint, laten de stoere Danny zijn ware gevoelens niet zien in het bijzijn van hun vriendengroepen; de Pink Ladies en de T-Birds. Dat zorgt uiteraard voor de nodige teleurstellingen, twijfels en andere liefdesperikelen. Een danswedstrijd brengt de twee geliefden weer samen, maar niet voor lang. Dan verandert Sandy van een schoolmeisje in een sexy vamp…

Grease premiere 49

In Tilburg ging vanmiddag het dak er volledig af. Het gefuseerde musicalbedrijf van Albert Verlinde en Joop van den Ende, Stage Entertainment, presenteert deze klassieker samen met Music Hall en de grootste regiotheaters.

Kijk voor meer informatie op http://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/grease/

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Voor de fotoreportage van het slotapplaus van de generale klikt u hier.

 

Foto’s bestellen ? Klik hier voor de generale repetitie foto’s.

Foto’s bestellen van de premiere ? Klik hier