De cast en crew van Grease is al enige tijd bezig met de nationale tour in Nederland maar deze swingende musical doet nu ook de theaters in Antwerpen en Gent in België aan. De cast is deels vervangen door acteurs uit Vlaanderen en zij speelden gisteravond hun eigen première. Voor Matthew Michel, Helle Vanderheyden, Charlotte Campion en Jo Hens was dit het moment om het resultaat van al het harde werk van de afgelopen maanden te tonen aan het Belgische publiek. Ook Joke van Roebbroeck speelde met een Vlaams accent aangezien deze actrice geboren en getogen is in België.

De spits wordt afgebeten door Mylène d’ Anjou als Miss Lynch die het publiek streng toesprak en daarna ging deze musical volledig los. In deze voorstelling speelde Yoran de Bont de rol van Vince Fontaine. Hij doet dat op zijn eigen wijze en met zijn schitterende stem en goede looks is hij een goede Vince Fontaine.

Matthew Michel kennen we onder andere uit de musicals Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, La Cage aux Folles, The Wild Party, Lelies, Saturday Night Fever, Ja Zanna Nee Zanna, Shrek en Lelies. Ook in deze musical weet Matthew de juiste toon te raken en is het de bikkel Danny Zuko. Helle Vanderheyden heeft gespeeld in The Producers, Assepoester, Sneeuwwitje Domino, Geubels en de Belgen en speelt momenteel ook in Prinsessia van Studio 100. Voor haar is dit een heerlijk swingend uitstapje als de brave Sandy die zich langzaam ontpopt als de femme fatale die Zuko het hart helemaal op hol brengt waarbij ze vocaal overtuigt. Jo Hens zet zijn eigen versie van Kenckie neer met de nodige bravoure en lompheid waarbij hij de T-Birds op sleeptouw neemt. De rol van Rizzo wordt vertolkt door Charlotte Campion die net terug is uit Singapore waar ze de rol speelde van Cinderella in Cinderella. Charlotte pakt uit als Rizzo waarbij ze de Pink Ladies aanvoert en het Kenckie moeilijk maakt.

Grease Vlaanderen 16

Het decor is groots maar toch ook sober en dat gecombineerd met het uitstekende licht en geluid zorgt ervoor dat het ook een spektakel is. De schouwburg stond bij het slotapplaus volledig op zijn kop bij de tijdloze musical die nog steeds immens populair is. De muziek is meeslepend en stil blijven zitten is onmogelijk. De combinatie van Mylène d’ Anjou en Jip Bartels, in zijn rol als Eugene, zorgt voor veel hilarische momenten. Deze relatief jonge cast heeft duidelijk de energie vol aan staan en ondanks de vele shows die ze al achter de rug hebben, blijven ze knallen. De sleet is nergens te zien en het publiek werd tijdens deze Belgische première weer verwend met een knallende versie van deze swingende musical.

Grease Vlaanderen 30

Grease zorgt ervoor dat het publiek zich optimaal kan ontspannen tijdens dit energieke muzikale bad waar niemand stil kan blijven zitten.

Voor de fotoreportage klikt u hier.