Na lang repeteren is het eindelijk zover: van 14 tot en met 17 september en van 26 tot en met 29 oktober 2023 staat GOOV Muziektheater op de planken met de musical ‘’We zien elkaar’’. De première is op donderdag 14 september en de kaartverkoop start op maandag 13 februari. GOOV Muziektheater kijkt er naar uit om alle stadjes weer te zien bij Koos Kerstholt.

Een voorstelling met stevige Groningse inslag, gezet in de jaren 50 en met een knipoog naar het heden. Vrijheid en het verlangen om, na een periode waar beperkingen aan de orde van de dag zijn, elkaar weer te zien en te omhelzen speelt een grote rol. 

Artistiek leider Ben Smit werkte samen met schrijver Jan Veldman, componist Jan Meiborg en muzikaal leider Piet Roorda aan het vormgeven van nieuwste eigen stuk van GOOV Muziektheater. Een vrolijke en kleurrijke Muziektheatervoorstelling die, net als de eerdere eigen stukken van het oudste Muziektheater gezelschap uit de stad, zijn kernverhaal vindt in Groningen.  
 
Waar eerder Aletta Jacobs, Bommen Berend en Jacques d’Ancona de inspiratie vormden voor eigen producties van GOOV is de beurt nu aan cultheld Koos Kerstholt. Speler en regisseur van het eerste uur binnen GOOV Muziektheater! Daarbuiten, vooral in de cultuurhoek, een bekende naam. Vanuit het oogpunt van serveerster Aaltje zijn we te gast in de kroeg van Koos, met markante gasten, Jazz, liefde en leed. ‘Bij Koos Kerstholt’ aan de vismarkt kwamen, na de roerige oorlogsjaren, Stadjer en kunstenaars samen om het leven te vieren. Een knipoog naar het heden, waar men staat te springen om precies dat laatste weer te mogen doen. “We zien elkaar” is naast een ode aan Groningen en een van haar meest markante inwoners, een ode aan vrijheid, saamhorigheid en de cultuur gedragen op de klanken van Jazz in de jaren 50.