Met  de swingende Broadway musical ‘HAIR’  staat het WMT van 21 t/m 25 november in Theater De Storm in Winterswijk. Na maanden van repeteren is de 50 leden tellende cast en de 12 koppige Hair-band er helemaal klaar voor. Regisseur Jasper Korving: “Er zit heel veel positieve energie in HAIR. Wij spatten de repetitieruimte uit en staan te popelen om het toneel van Theater De Storm op te gaan”

 De musical HAIR ging in 1967 voor het eerst in première op Broadway en groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. Ruim 50 jaar later heeft regisseur Jasper Korving zijn eigen draai aan de musical gegeven. “De voorstelling is ontstaan binnen de hippiecultuur en de seksuele revolutie van de jaren ’60 in Amerika. Om de voorstelling in de juiste tijd te plaatsen maken wij gebruik van  historische filmfragmenten. De musical is heel kort op de oorlog in Vietnam geschreven en is een echt proteststuk. Tegen de oorlog, voor wereldvrede, een beter milieu en vrije seks. De nadruk in onze versie ligt niet zozeer op de oorlog, maar op de liefde”, aldus Jasper.

Hele zaal als decor

De musical speelt zich af op verschillende locaties. Toch zijn er maar weinig changementen dit jaar. Jasper: “Onze decorploeg heeft ook dit jaar weer een fantastisch decor gebouwd. Wat heel gaaf is, is dat we dit jaar niet alleen het toneel maar ook de zaal gebruiken. Dankzij de fijne samenwerking met Theater De Storm is de zaal voor een deel verbouwd om mee te kunnen gaan met onze gekke plannen. We gebruiken dus de hele zaal als speelvloer, inclusief balkon en coulissen. Ook de band heeft een plek op het podium. Na de voorstelling gaan de spelers met het publiek mee naar de foyer waar DJ La Mar zorgt voor passende muziek.”

Live Hair-band

Met bekende nummers als ‘Aquarius’, ‘I got Life’ en ‘Let the Sunshine in’ belooft het een swingende voorstelling te worden. Muzikaal leider Gerben Kruisselbrink:Hair is geschreven als een ‘American Tribal Love-Rock Musical’ door James Rado en Gerome Ragni. De muziek is van de hand van Galt MacDermot. Er zit van alles in: soul, rock, pop, blues, jazz en funk. Er zitten heel veel liedjes in deze musical, waardoor we heel veel solisten en ook heel veel koorwerk hebben. Iedereen moet dus flink aan de bak. Voor mij is het mijn laatste voorstelling als muzikaal leider bij het WMT. Met weemoed, want het afscheid drukt zwaar omdat het zo’n ontzettend toffe voorstelling is. Ik kan in ieder geval met een hele goede afsluiting terugkijken op mijn 15 jaar bij het WMT.”

Kaartverkoop

HAIR is te zien van donderdag 22 t/m zondag 25 november. De kaarten te koop bij Theater De Storm via 0543-519285 of www.theaterdestorm.nl Kaarten voorde try-out op woensdag 21 november zijn tegen gereduceerd tarief te koop.

Foto Sanne Wevers