Op een dag, in een koninkrijk hier heel ver vandaan, vierde een prinses haar achttiende verjaardag. Haar naam was prinses Rosanna (Rosanne Pits). De prinses was echter niet gelukkig, want als een prinses achttien jaar wordt, moet ze volgens de wet trouwen met een prins. Maar dat was niet naar de zin van de vrijgevochten Rosanne. Ze wil geen geforceerd huwelijk, en al helemaal niet met vreemde snuiters uit verre koninkrijken waar ze nog nooit van heeft gehoord.

Gelukkig heeft ze nog haar toverspiegel. Daarmee kan ze in de toekomst kijken. Zo kan ze nagaan of de prinsen die haar het hof maken ook in de toekomst nog een geschikte partner zullen zijn. Tot op een dag Rosanna’s toverspiegel verdwijnt! Nu kan ze geen raad meer vragen aan de spiegel… Maar daar weet de prinses wel iets op: ze trekt er stiekem zelf op uit en gaat op zoek naar de gekke tovenaar Yoda Dumbeldeur (Gene Thomas). Hij heeft namelijk een glazen bol waarmee hij, net als de toverspiegel, de toekomst kan voorspellen. De zoektocht naar Yoda Dumbeldeur loopt niet meteen van een leien dakje. Gelukkig komt prinses Rosanna onderweg druivenplukker Flynn (Yanni Bourguignon) tegen. Hij wijst haar de weg tot bij de intussen wereldberoemde sprookjesboskonijnen Whoppie en Floppie (Charline Catrysse en Michaël Zanders). De twee knotsgekke knaagdieren helpen prinses Rosanne de weg te vinden naar de tovenaar. Maar vindt prinses Rosanne ook de weg naar haar ware liefde? Of weet ze diep vanbinnen al wie haar hart veroverd heeft?

Interactief plezier voor jong en oud

U las zonet het verhaal van ‘De prinses en de toverspiegel’, de gloednieuwe sprookjesmusical die Music Hall aan Vlaanderen voorstelt. Na de musicalversies van de klassiekers ‘Roodkapje’ en ‘Hans en Grietje’ brengt Music Hall dit seizoen een volledig nieuw sprookje op de planken, waardoor het publiek een nog onbekend verhaal mag gaan ontdekken. Musicalsites mocht alvast bij de première zijn en zag dat het goed was: aanstekelijke liedjes, vernieuwende danspassen, tot in de puntjes uitgewerkte kostuums en decors, het is er allemaal! Bovendien laat deze feel-good familievoorstelling niemand onbewogen, letterlijk. Als de sprookjesfiguren het publiek uitnodigen om mee te zingen en te dansen om de toverspreuk tot een goed einde te brengen, kan niemand op zijn stoel blijven zitten. Dat zorgt voor een enthousiaste, uitgelaten sfeer bij zowel jong als oud.

Oude bekenden en nieuwe gezichten

In ‘De prinses en de toverspiegel’ mag het publiek opnieuw kennismaken met het dolle konijnenduo Whoppie en Floppie. Na ‘Roodkapje’ en ‘Hans en Grietje’ komen ze nogmaals uit hun holletje gekropen om de toeschouwers te entertainen. Met hun West-Vlaamse tongval, hun scherpe opmerkingen en  hun aanstekelijk enthousiasme krijgen ze heel de zaal mee. Naast deze twee bekende gezichten maken we kennis met nieuw, jong talent binnen Music Hall, al zal een groot deel van Vlaanderen hem wel kennen: Yanni Bourguignon, beter bekend als Cédric uit de vtm-soap ‘Familie’, vertolkt de rol van druivenplukker Flynn, en krikt zo op frisse, talentvolle wijze het mannelijk macho-gehalte on stage wat op. Wie eveneens een bijzondere plaats invult in het stuk is Gene Thomas in de rol van gekke tovenaar Yoda Dumbeldeur. Gene geeft op een heel eigen manier gestalte aan de vreemdsoortige tovenaarsfiguur en katapulteert het publiek tijdens zijn solo’s terug naar zijn X-Session-periode.

Zin in een leuke namiddag met de kinderen? ‘De prinses en de toverspiegel’ is the place to be! Nog tot 30 december kan u deze interactieve sprookjesmusical gaan bewonderen in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent, Kursaal Oostende en Ethias Theater Hasselt. Tickets en info via https://www.musichall.be/shows/toverspiegel/

Cast

Rosanne Pits: Prinses Rosanna
Yanni Bourguignon: Druivenplukker Flynn
Gene Thomas: de gekke tovenaar Yoda Dumbeldeur
Charline Catrysse: Whoppie
Michaël Zanders: Floppie, prins sir Colin
Charlotte Campion: kamermeisje Sophie
Elke Buyle: koningin Elisabeth
Niels Batens: koning Berend
Brent Pannier: prins Vladimir van Russania, prins Don Carlos van Espania, lakei
Charlotte Verduyn: koningin Elsa, dance captain
Mike Wauters: koning Arkon, prins Helmut von Tirolia, prins Donald van Texania
Marit Dollevoet: lakei

Creatives

Chris Van Tongelen: uitvoerend producent, muziek
Brigitte Derks: regie, script en liedteksten
Christian Celini: choreografie
Paul Vermeulen: muziek
Elvira Van Bavinckhove: kledingontwerp
Hans Verdyck: decorontwerp
Mario Hofman: lichtontwerp
Erik Loots: geluidsontwerp
Hilde Weber: haar- en make-up ontwerp
Werner Welslau: regie-assistent

Foto’s, verslag en video: Lieze Jacobs