Fontys was al eerder hofleverancier bij Princessia. En ook bij Ghost Rockers zijn de studenten van Fontys goed vertegenwoordigd, maar liefst drie van de hoofdrolspelers studeren in Tilburg. Reden genoeg om vandaag af te reizen naar Het Ketelhuis in Amsterdam.

Ghost Rockers wordt opgenomen op locatie in een pand in Antwerpen dat helemaal werd omgetoverd tot een bruisende talentenschool, met 360° sets en een natuurlijke lichtinval. De personages zijn mensen van vlees en bloed, ieder met zijn of haar goede en slechte kanten. Dat geeft de reeks een realistische look & feel. Ghost Rockers is al sinds 2014 te zien in Vlaanderen en is vanaf 4 april elke zaterdag en zondag om 16.35 uur te zien op RTL Telekids. Inmiddels zijn er 53 afleveringen opgenomen en is de serie in Vlaanderen een groot succes. In februari waren er zes concerten in Antwerpen en die waren in no time uitverkocht. De serie viel al in de prijzen bij het Gala van de Gouden K’s ( Vlaamse prijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de kinderzender Ketnet.) en kreeg ook een aantal nominaties. De merchandise is ook in volle gang met 2 boeken, 2 dvd’s en 1 cd. 

Ghost Rockers 7

Ghost Rockers
Jonas, Mila, Jimmy, Charlie en Alex zijn vijf tieners met grote dromen. Ze krijgen de kans van hun leven wanneer ze een plaatsje bemachtigen op de befaamde DAM Academie, een hippe artiestenschool die van veelbelovende jongeren regelrechte sterren maakt in het dansen, acteren en de muziek. De vijf nieuwelingen – boordevol ruw talent – gaan vol goede moed aan de slag. Maar helaas heeft de excentrieke directeur van de school niet echt oog voor hun talent. ‘Star quality’ is het enige wat voor hem telt. En laat het onze helden daar nu net een beetje aan ontbreken…

Door toedoen van hun arrogante klasgenoten Brandon en Lauren worden de vijf al snel beschouwd als de sukkels van de school. Ondanks hun verwoede inspanningen om het tij te keren, gaat het van kwaad naar erger. Maar dan krijgen de jongeren hulp uit een wel heel onverwachte hoek. Ondertussen komen de jongeren er ook achter dat niets is wat het lijkt op de school en dat iemand onder zijn flamboyante uiterlijk een diep en duister geheim met zich meedraagt…

Ghost Rockers 8

De rollen van de vijf vrienden worden vertolkt door Juan Gerlo (Jonas), Tinne Oltmans (Mila), Marie Verhulst (Charlie), Wout Verstappen (Alex) en Elindo Avastia (Jimmy. De vijf komen in conflict met twee van hun klasgenoten, gespeeld door Matthew Michel (Brandon) en Justine De Jonckheere (Lauren).

Het DAM, een school om van te dromen
De prettig gestoorde DAM Academie is een fantastische opleiding. In deze creatieve, bruisende talentenschool kunnen de leerlingen zich helemaal uitleven in dans, muziek en acteren. Iedereen op de school heeft zijn of haar eigen verbazingwekkende talent: of je kan virtuoos muziek spelen, of je kan de moeilijkste balletten naar je hand zetten en tot in de puntjes afwerken, of je kan een volle zaal ontroeren met de prachtige teksten van Shakespeares Romeo & Julia. Maar dat is niet genoeg. De DAM Academie wil meer. De Academie wil dat haar leerlingen even goed worden in alle disciplines, want deze school staat voor de beste allround artiesten van het land.

De DAM Academie is dus geen lachertje, ook al wordt er behoorlijk wat afgelachen. Je moet als leerling het onderste uit de kan halen om met het niveau van de dans-, acteer- en muziekklassen mee te kunnen en je moet bovendien een stevige ruggengraat hebben om je tussen alle ego’s en getalenteerde leerlingen staande te houden. Maar als je volhoudt, als je de DAM Academie overleeft, of beter gezegd … intens be-leeft, dan zou het wel eens kunnen dat je grootste droom werkelijkheid wordt.

Ghost Rockers 3

Juan Gerlo is afkomstig uit het Belgische Buggenhout en werd op jonge leeftijd al gebeten door de acteermicrobe. Hij speelde zijn eerste musicals bij jeugdtheater Scaramouche, onder meer Oliver. Nadat hij gecast werd in de eerste semiprofessionele opvoering van Beauty and the Beast in Vlaanderen, besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken. Hij koos voor de musicalopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij lessen kreeg in zang, dans en acteren van o.a. Lulu Aertgeerts, Ronnie Commissaris en Leah Thijs. In 2013 studeerde hij af en hij mocht meteen aan de slag. Op de planken mocht hij de rol van Father Darling en Smee voor zijn rekening nemen in het arenaspektakel Peter Pan, waarmee hij internationaal mocht toeren door het Verenigd Koninkrijk.

Ghost Rockers 4

Tinne Oltmans komt uit het Belgische Wilrijk. Al op jonge leeftijd nam ze dans- en zanglessen maar na het spelen van Martha in The Sound of Music van Joop van den Ende en Studio 100 droomde ze ervan hier haar beroep van te maken. Ze studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Daar studeert ze ook nu nog musicaltheater. Ze krijgt er zangles van Peggy Hegeman en speelde mee in onder meer 42th and Desperate Street, Imperium, Een Bruiloft en Bad Girls onder leiding van Martin Michel.

Ghost Rockers 5

Marie Verhulst (dochter van Studio 100 directeur Gert Verhulst ) is geboren in het Vlaamse Brasschaat en woont in Antwerpen. Ze zong in het Studio 100 Kinderkoor waarmee ze meedeed aan grote shows zoals Het Studio 100 Zomerfestival (2009) en De grote Sinterklaasshow (2013). In 2012 vertolkte ze een gastrol in de Studio 100 reeks ROX op Ketnet. Acteren is haar grootste passie, ze is nu dus ook zeer blij dat ze er iedere dag mee bezig kan zijn.

Ghost Rockers 6

Wout Verstappen komt uit het Belgische Zoersel. Hij studeert musicaltheater op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Wout is al sinds kleins af aan een actieve en enthousiaste creatieveling. Op wat oudere leeftijd begon zijn interesse in tv en theater te groeien. Hij deed mee in diverse reclamespotjes en speelde gastrolletjes in Thuis en Zone Stad. In 2014 startte hij met vier andere jongens de boyband ‘5th Avenue’ waarmee ze drie singles uitbrachten.

Ghost Rockers 2

Elindo Avastia woont in ‘s-Hertogenbosch en studeert muziektheater op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar hij zangles krijgt van Ivar Costenoble, Katrien Verheijden en Ingrid Zeegers. Zingen, acteren en presenteren zijn z’n grootste hobby’s, daarom ging hij tijdens zijn atheneum naar de MusicAllFactory, waarna hij direct kon starten op het conservatorium. Tegelijk speelde hij ook de hoofdrol in de musical Hair van het Brabants Muziek-Theater. In 2013 speelde Elindo de rol van Tom Bosch in de Z@PP-serie Vrijland.

De rollen van de volwassenen worden gespeeld door Kristel Verbeke (danslerares Elvira De Neve), Hans de Munter (schooldirecteur Rocco Kent), Machteld Ramoudt (onderdirectrice Isabella Vermeer), Agnes De Nul (theaterlerares Dora Van der Donck), Maarten Mertens (muziekleraar Florian Thys), Kobe Van Herwegen (theorieleraar Pieter) en Hilde Vanhulle (Tori De Rover, de moeder van Jonas).

Lees ook: 

Perspresentatie nieuwe fictiereeks Princessia

Mooi kwartet Eigen Werk Fontys