In Vondel CS vond vandaag de traditionele nominatielunch plaats. De meeste genomineerden waren aanwezig en poseerden geduldig voor de massaal toegestroomde pers.

Musical Award Gala

Op woensdag 23 januari vindt de 18e editie van het Musical Awards Gala in de RAI in Amsterdam plaats. Tijdens deze groots opgezette liveshow worden de prestigieuze Awards voor Nederlands grootste musicalsterren en beste producties uitgereikt.  Op deze avond worden niet alleen de prijzen uitgereikt, maar worden exclusieve fragmenten van het nieuwe musicalseizoen getoond. Zo zullen de volgende musicals een voorproefje geven: The Addams Family, Evita, Op Hoop van Zegen, Mamma Mia, The Lion King, Charley en Het Schaep met de vijf poten. Ook zal er weer een speciale opening zijn waar een aantal verrassende musicalsterren aan mee zullen doen, maar daar kon Frits Sissing niets over verklappen.

De vakjury

De afgelopen maanden bezocht de vakjury, bestaande uit voorzitter Cornald Maas en de leden Marisa van Eyle, Charles Droste, Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Arno Gelder alle producties. Voor de genomineerden is de nominatie een mooie manier om het jaar af te sluiten en mochten ze winnen om het nieuwe jaar te beginnen. Jammer genoeg kunnen een groot aantal niet aanwezig zijn tijdens het gala omdat ze een voorstelling hebben. Wat dat betreft zou het beter zijn als het gala weer op maandag plaatsvindt, dan is iedereen immers weer vrij.

Frits Sissing vertelde dat voor het eerst ook een uitzending is van de rode loper. Deze uitzending is van half negen tot iets na negen uur. Ook zijn er dit jaar minder prijzen, omdat er geen onderscheid meer is gemaakt tussen kleine en grote musicals. Alleen bij de publieksprijs is dat nog wel het geval. Er zal dit jaar ook weer een oeuvre award worden uitgereikt.

De prijsuitreiking vindt plaats op 23 januari 2019 in het RAI Theater in Amsterdam en wordt om 21.15 uur live uitgezonden door AVROTROS op NPO1. DE presentatie van het gala is in handen van  Frits Sissing. Kaarten voor het gala zijn te koop via www.ad.nl/avondjeuit

Voor de fotoreportage kijkt u hier.

Lees hier wie er genomineerd zijn.

Verslag en foto’s: Peggy de Haan
Video: Mike Levens
Videocamera: Janneke de Groot