De studenten van de Frank Sanders Akademie werken hard. Hoe hard lieten ze horen tijdens de opening van hun tweede showcase. Klassikaal werd “Het is een zwaar bestaan” uit Annie gezongen. Uiteraard met een aangepaste tekst en een knipoog naar hun eigen bestaan op school.

De voorstelling bestond weer uit een kleurig palet van nummers. Gevoelige nummers zoals: “Dat ik je mis” gezongen door Marije, maar ook “Zomaar een leuk liedje” van Mitch waarbij hij door Billy Maluw, de muzikaal begeleider, tot de orde wordt geroepen als hij zingt over zijn verliefdheid op een meisje. Gedurende de voorstelling kwamen diverse liefdesrelaties voorbij. “Ik ben hem kwijt” van Brigitte Kaandorp werd op komische wijze gezongen door Nienke. Frank Sinatra kwam voorbij in de persoon van Coen evenals scenes uit GTST (Mike en Eva) en “Laat me” van Ramses Shaffy door Rob. Sinterklaas had het zwaar en werd zelfs door het theater achtervolgd. Eventjes werd het toneel bevolkt door een apenfamilie. Nienke en Eva namen zieke mannen onder de loep in een bewerking van het nummer “Mannen” uit 3 Musketiers. En dit is nog maar een greep uit het gevarieerde programma dat een kleine anderhalf uur duurde.

Tijdens de voorbereidingen van de Showcase bedenken de studenten alles zelf. De nummers, maar ook de overgangen tussen de nummers. Tot vlak voordat de zaal open ging, werd er nog gerepeteerd en de puntjes op de “i” gezet. De zaal was goed gevuld met de studenten uit de andere klassen, familie en vrienden. De mooie mix van nummers in een door de studenten zelf gemaakt programma was goed in elkaar gezet. Er werd goed gebruik gemaakt de mogelijkheden van alle nummers en de mooie verschil in het genre waardoor het publiek geboeid zat te kijken en te luisteren.

De tweedejaars: Rob Bakker, Mitch Blaauw, Devoreaux Correa, Bastiaan de Haan, Lotte Haen, Toby Van Harmelen ,Eva Jonker, Marije Konings, Mike Levens, Esther Lindenbergh, Nienke Strik, Kristel Termorshuizen, David van den Tempel ,Coen Vink, Tessa Naomi Wowor en Liza van Zeijderveld.

Voor de fotoreportage klikt u hier.