In juni en juli kunt u de veelzijdige talenten van alle opleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) uit Tilburg zien in meer dan 100 optredens en eindvoorstellingen tijdens Get Out! 2018. Studenten Dans, Muziek, Theater en Muziek- en Musicaltheater presenteren zich op diverse locaties in de stad en daarbuiten. We lichten vast enkele bijzondere optredens uit, het gehele aanbod staat op fontys.nl/fhkagenda

Muziek- en Musicaltheater

In een reeks van groeps- en afstudeervoorstellingen van Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater maakt het publiek kennis met de nieuwe musicalsterren van de toekomst. Zo brengen de tweede- en derdejaarsstudenten Muziektheater Klassiek van vrijdag 22 t/m maandag 25 juni een groepsvoorstelling in de Wat Hal in Tilburg. Op 18, 19 en 20 juni spelen de tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Muziektheater Regulier de musical ‘A Little Night Music’ van Stephen Sondheim onder regie van Koen van Dijk in Theaters Tilburg. De derdejaars van de opleiding Musicaltheater brengen Girlfriends op de planken onder regie van Joep Onderdelinden.

Theater

Van maandag 11 t/m vrijdag 15 juni vindt het STORM Theaterfestival van Fontys Academie voor Theater plaats in onder andere De NWE Vorst. STORM toont een dwarsdoorsnede van het potentieel aan docenten en makers dat op dit moment bij deze academie in huis is. Het festival biedt diverse voorstellingen en een educatieprogramma.

Dans

De derdejaarsstudenten van Fontys Dance Academy gaan op tournee in Eindhoven (Parktheater Eindhoven op 25 mei), in ’s-Hertogenbosch (Verkadefabriek op 5 juni) en in Tilburg (De NWE Vorst op 8 en 9 juni); op het programma staat een mix van stijlen, van danstheater tot urban, van (inter)nationale choreografen. De Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch en CC Jan van Besouw in Goirle zijn ook de hosts voor de eindvoorstellingen van de studenten van Danseducatie en de Vooropleiding Dans.

Muziek

Studenten van Fontys Rockacademie houden hun Graduation Showcases in o.a. De NWE Vorst, Club Smederij en Paradox. Op 19 juni studeert Duncan Laurence (Duncan de Moor) af. Eerder viel Duncan al op tijdens The Voice en hij is genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs 2018.

Get Out biedt een podium voor talloze solo-optredens van studenten van de nieuwe Conservatoriumopleiding Fontys Academy of Music and Performing Arts en studenten van Fontys Master of Music. Steeds meer studenten kiezen voor een interdisciplinaire samenwerking. Een mooi voorbeeld hiervan is Xavier Geerman die op 25 juni afstudeert in De NWE Vorst met ‘Storia di Macuarima’: een combinatie van muziek, visuals en dans.

Info en reserveren

Get Out evenementen zijn toegankelijk voor publiek en hebben een lage toegangsprijs. Veel voorstellingen zijn zelfs gratis toegankelijk.

Het gehele programma en alle voorstellingsinformatie (incl. reservering en kosten) staat op fontys.nl/fhkagenda