Op zondagmiddag 7 december was de première van “Dichter bij Kerst”. Een voorstelling samengesteld uit kerstliedjes maar ook mooie ballads om het afgelopen jaar of zelfs jaren even in gedachten te nemen.

Deze voorstelling is als enige voor het publiek toegankelijk omdat deze groep bestaande uit Guido Nederstigt (contrabas), Joachim van Marrewijk (toetsen), Jurgen van Groningen Schinkel (trompet en bugel), Koen van Velzen (drums en percussie), Mark Pathuis (zang) en Tessa de Jong (zang) met hun voorstelling langs diverse woonzorgcentra trekken om ouderen, die niet meer in staat zijn naar het theater te gaan, een fijne kerst te bezorgen. De opbrengst van deze voorstelling kwam ten goede aan Stichting Muziektheater Dichterbij en wordt gebruikt om in 2015 nieuwe projecten voor ouderen en gehandicapten te realiseren.

Dichter bij Kerst-19

De voorstelling is geen klassieke voorstelling maar is samengesteld uit kerstnummers maar ook muziek die de gedachten even tot het heden terug brengen zoals bijvoorbeeld “Opa” en “Mag ik dan bij jou” gezongen door Mark Pathuis en Tessa de Jong die al eerder hebben bewezen krachtige stemmen te hebben zoals bij het concert met Stanley Burleson en Linda Wagemakers. De begeleidingsband maakt actief deel uit van de voorstelling die op momenten interactief is wat spontaan door het publiek werd opgevolgd.

Dichter bij Kerst-23

De voorstelling werd beloond met een daverende staande ovatie die aangeeft dat de woonzorgcentra die deze groep op bezoek krijgen, mogen rekenen op een heerlijk avondje uit.

Klik hier voor de fotoreportage.

Lees ook Waardig slot jubileum “Liefde voor Harmonie”