Na een succesvolle samenwerking vorig seizoen brengt Music Hall in samenwerking met Van Hoorne Entertainment deze paasvakantie de musical Assepoester op de planken. Deze ging op zaterdag 4 april in de Stadsschouwburg Antwerpen in première. Aan Anne van Opstal de eer om na Doornroosje in de huid van het dienstmeisje Assepoester dat haar muiltje verliest te kruipen, Thomas van Goethem mag haar prins zijn.

Beiden doen dit met plezier en verve, Van Opstal begint als grijze muis zoals we Assepoester kennen maar straalt vanaf het moment dat zij aan haar baljurk werkt en zet zo’n lief karakter neer dat men snapt dat Prins Victorian op slag verliefd wordt. Vocaal mogen zij beiden laten horen wat ze in huis hebben, stemmen als klokken.

Bijna onherkenbaar is Peter Thyssen als Koning, een heel knappe prestatie. Een statig man dat even al zijn taken vergeet als er toetjes voorbijkomen.

As12

Stiefmoeder Britt Lenting krijgt een groot compliment voor haar Vlaams accent, weinigen zullen de sympathieke Nederlandse herkennen in deze boosaardige rol. Ze leeft zich vol overgave uit. Van Hoorne geeft graag een eigen draai aan sprookjes, zo ook in Assepoester en zo zijn er geen 2 stiefzussen, maar een akelige stiefzus gespeeld door Charlotte Campion (vorig seizoen nog te zien in de titelrol in ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’) en een stiefbroer die een zwak heeft voor Assepoester, gespeeld door Nordin de Moor. Dit trio bevat genoeg humor en zelfspot om de zaal vaker dan eens te laten lachen, maar ook voor het nodige boe-geroep uit de zaal zorgt.

Ianthe Tavernier mag de Goede Fee neerzetten, een kleine rol maar gelukkig zien we dit talent veelvuldig terug in het ensemble. Ook Helle van der Heijden en Samuël Anastasi mogen in meerdere kleine rollen laten zien waarom zij eigenlijk aan de Vlaamse top horen te staan.

As03

Tenslotte is er de hoofd-lakei Mart van den Hout. Voor de show warmt hij het publiek op en met succes klappen, zwaaien, roepen en stampen de kinderen tot aan de achterste rij van het balkon op zijn signaal mee. Op het toneel heeft hij het maar druk met het vinden van een vrouw voor de prins en de hofhouding, hij heeft hierin een vertellende functie.
Na Doornroosje vorig jaar, Assepoester dit jaar en de aankondiging van Sneeuwwitje volgend jaar, lijkt er een mooie traditie te ontstaan in de samenwerking tussen Van Hoorne Entertainment en Music Hall: het brengen van een sprookjesmusical in de Paasvakantie. Met een frisse Vlaamse cast veroveren zij alle kinderharten. Door de vraag van de producent uit om in prins- en prinseskledij te komen en tijdens publiekparticipatie van het hele gezin verwacht, creëert men een uniek concept en wordt het een hele ervaring dat garant staat voor een dag genieten. Wie de CD of het doe-boek aanschaft kan ook na de voorstelling nog lang nagenieten van Assepoester.

Voor tickets en info, raadpleeg www.musichall.be of www.sherpa.be
We wensen jullie veel plezier op het koninklijke bal!

Klik hier voor de foto’s.

Foto’s en verslag: Gaby Lejeune