‘The Normal Heart’, een voorstelling die je door elkaar schudt, die je laat lachen, maar vooral ontroert. Het stuk gaat over de gay scene in New York in de jaren ’80, die te maken krijgt met een aidsepidemie. De homoseksuele schrijver Ned Weeks worstelt om een organisatie op poten te zetten, gericht op bewustwording van de onbekende ziekte. Samen met Dr. Emma Brooker gaat hij de strijd aan met de gevestigde orde om te zorgen dat er geld vrij komt voor onderzoek naar deze dodelijke ziekte.

Ned Weeks wordt in de voorstelling gespeeld door Frederik Brom die je meeneemt in zijn strijdlust maar tevens onmacht in de strijd tegen het toen nog onbekende aids. Deze strijd is niet alleen met de overheid en de burgermeester van New York, maar ook met zijn vrienden die ook homoseksueel zijn.

Ned vindt dat homoseksuelen geen seks met elkaar moeten hebben voordat het virus is gedefinieerd en er een oplossing voor is gevonden. Dit mede omdat één van de weinigen doktoren die dit virus onderzoekt (Dr. Emma Brooker) denkt dat seks de oorzaak is. Zijn vrienden zijn echter net gewend aan hun seksuele vrijheid in de stad. Een vrijheid waar ze ook voor hebben moeten vechten. Zij zijn niet van plan om een virus waarvan de oorzaak nog niet duidelijk is die vrijheid te laten ontnemen. Doordat de personages in het stuk allemaal een verschillend gezichtpunt representeren in deze aidsepidemie, wordt het publiek van de ene emotie in de andere gebracht. Er wordt in gelachen, gehuild maar uiteindelijk voel je vooral de frustratie van de personages in een strijd tegen een virus waarop de dag van vandaag nog geen geneesmiddel voor is gevonden.

The Normal Heart premiere-5

De voorstelling speelt nog vijf keer in het DeLaMar Theater in Amsterdam en toert daarna door het hele land.

CAST DELAMAR THEATER – 2 T/M 10 AUGUSTUS
Ned Weeks – Frederik Brom
Dr. Emma Brookner – Henriëtte Tol
Felix Turner – Freek Bartels
Ben Weeks – Thijs Römer
Bruce Niles – Kevin Hassing
Mickey Marcus – Jelle de Jong
Hiram Keebler – Beau Schneider
Tommy Boatwright – Daniel Cornelissen

CAST TOURNEE – 16 SEPTEMBER T/M 19 OKTOBER
Ned Weeks – Frederik Brom
Dr. Emma Brookner – Marisa van Eyle
Felix Turner – Freek Bartels
Ben Weeks – Cas Jansen
Bruce Niles – Kevin Hassing
Mickey Marcus – Jelle de Jong
Hiram Keebler – Beau Schneider
Tommy Boatwright – Yannick van de Velde

Kijk voor meer informatie op http://www.thenormalheart.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag en interviews: Selina Stap
Foto’s: Peggy de Haan
Videoreportage Rob de Haan

Lees ook: The Normal Heart – the must-see succesreprise