‘Voor je het weet’ is een prachtige avond alweer voorbij en dat was gisteravond het geval bij de première van ‘Voor je het weet’.

Vier ex-studenten van de Frank Sanders Akademie maakten onder begeleiding van Steven Moonen ( regie ) en Alan Evans ( muzikale leiding ) een bewerking van de Off-Broadway hit “Next Thing You Know. De thematiek van deze voorstelling speelt, meer dan ooit te voren met het oog op de crisis en de gevolgen, een grote rol in de huidige maatschappij. Thema’s, zoals ‘volwassen worden’, ‘kiezen tussen hart en hoofd’ en ‘dromen tegenover realiteit’ in combinatie met de nodige humor, liefdesperikelen en relativering van de dagelijkse sleur, maken het stuk voor menigeen zeer herkenbaar.

Voor je het weet-9

Verhaal
Voor je ‘t weet is het verhaal van vier twintigers in Amsterdam die zich een weg banen door al hun struggles en grote vragen.

De jonge barvrouw Willemijn lijkt het allemaal voor elkaar te hebben – een charmante vriend, Dennis, een toegewijde beste vriendin, Lisa, en de vrijheid om haar dromen na te jagen. Maar als ze een full time functie aangeboden krijgt op het advocatenkantoor waar ze overdag werkt, slaat de twijfel toe. Als ze de baan aanneemt, zal ze haar acteercarrière moeten laten varen. Ze stort haar hart uit bij Dennis, maar hij snapt haar twijfel niet en vindt dat zijn vriendin haar droom niet op moet geven. Door een misplaatste actie van Dennis komt de relatie op losse schroeven te staan en zoekt Willemijn steun bij Lisa. Lisa vindt juist dat Willemijn voor de baan moet gaan. Het is tijd voor verandering en men moet de tekens niet negeren. Lisa wil zelf het liefst verhuizen naar Los Angeles om haar zangcarrière nieuw leven in te blazen, maar ze heeft altijd het plan gehad om daar met haar droomvrouw naar toe te gaan en die is nog steeds niet verschenen…

Voor je het weet-28

Dennis is schrijver en probeert zijn stuk aan de man te brengen. Als hij als uitzendkracht begint op het kantoor waar Luuk werkt, blijkt die hem daarbij te kunnen helpen. Luuk gaat dagelijks achter de vrouwtjes aan, maar komt vaak niet verder dan een onenightstand en eindigt dan, na zijn befaamde ontbijtje, alleen. Luuk en Dennis worden door hun werk vrienden en trekken veel samen op. Willemijn heeft na een tijdje behoefte aan iemand die niet zeurt over haar toekomst en neemt, na een avond in de bar aan het Waterlooplein, Luuk mee naar huis. Luuk blijkt alleen zijn kans schoon te zien en wil alles opgeven om nu eindelijk eens een serieuze relatie te beginnen. Ze weten echter niet dat Dennis hen allebei kent….
Naarmate het moment dat Willemijn een knoop moet gaan doorhakken dichterbij komt, raakt ze zichzelf steeds meer kwijt. Laat Dennis haar gaan of zijn ze samen beter af? Voor je het weet loopt alles anders dan je had gedacht, maar ben je dan slechter of juist beter af.

Voor je het weet-37

Patricia van Haastrecht speelde barvrouw Willemijn op een voortreffelijke manier en zij weet je helemaal mee te nemen in het verhaal met haar prachtige stem waarmee ze elk genre lijkt aan te kunnen met schijnbaar gemak. Haar spel is voorzien van de nodige passie en twijfel die hoort bij Willemijn waardoor zij de rol met overtuiging weet te spelen. Haar vriendin Lisa werd prachtig gespeeld door Julia Berendse. Julia beheerst niet alleen zang en spel maar ook de komische timing waardoor de rol van deze lesbienne uitstekend uit de verf komt. Ruben Kuppens nam de rol van Luuk voor zijn rekening. De koele dude die in de ban komt van Willemijn en dan onder haar invloed helemaal verandert naar de man die een toekomst wil met een vrouw in plaats van rond te fladderen. Met zijn mooie volle stem en schijnbaar relaxte spel weet hij indruk te maken waarbij hij bij interactie met het publiek alle dames die hij benadert als het ware laat smelten. Luuk ten voeten uit. Dennis werd gespeeld door Wesley de Ridder die deze rol mooi en gedragen speelt met een vette komische knipoog. Dennis wil zich voordoen als een macho.. Hoewel? Wesley is komisch en speelt toch ook de gevoelige stukken met overtuiging en neemt hij je mee op zijn reis.

Voor je het weet-42

De voorstelling staat als een betonnen huis met zijn stevige muziek en zang en doet je verlangen naar meer. Mede door het actuele verhaal en de eigentijdse lekkere muziek is dit een musical die verfrissend en vernieuwend is. Geen zwaar drama, een mooi maar niet te heftig verhaal en een lekker avondje uit in een mooie setting, waarbij de uitstekende live band zeker niet vergeten mag worden. De muziek heeft een groot aandeel in het succes van deze musical.

De Brug Musicaltheater
De Brug Musicaltheater bestaat uit een groep jonge professionals op het gebied van musicaltheater. De Brug Musicaltheater is voortgekomen uit Onder de Pannen: een theatergezelschap dat nieuw Nederlandstalig theatermateriaal ontwikkelt in de nok van Koninklijk Theater Carré (Klein Carré). Binnen dat gezelschap groeide de behoefte onder enkele acteurs om een meer uitvoerend gezelschap te creëren. Zo ontstond De Brug Musicaltheater. De Brug Musicaltheater produceert vanuit de behoefte muzikaal theater te maken vanuit de spelers zelf, wat zij willen vertellen en hun persoonlijke verbinding met het materiaal, en daarmee niet vanuit commercieel oogpunt. Dit gezelschap wil op die manier een brug slaan tussen de acteurs en hun bezoekers en deze kennis laten maken met een puurdere vorm van musicaltheater.

Voor je het weet-48

De voorstelling is nog te zien van 11 t/m 14 juli in de Doelenzaal in Amsterdam. Dus voor je het weet is de voorstelling niet meer te zien en weet je niet wat je gemist hebt.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.