Cinthia de Neef, Anne Aerts en Kristel Boon zijn samen begonnen aan een schitterend initiatief. Nummers van Stephen Sondheim gezongen in Het Perron in Amsterdam in een voorstelling met de naam ‘Ssst, we’re singing Sondheim’s stories’. Componist Stephen Sondheim heeft schitterende muziek en musicals geschreven en de dames hebben daar een selectie van gemaakt die ze in het intieme theater aan een select publiek lieten horen.

Hoe verschillend de drie zangeressen ook zijn, (niet alleen qua uiterlijk) de muziek en teksten van componist/schrijver Stephen Sondheim spreken bij allen tot de verbeelding. Kristel Boon, Anne Aerts en Cinthia de Neef namen het publiek mee met de complexe en tegelijkertijd wonderbaarlijk toegankelijke muziek van Sondheim en zijn teksten die je laten lachen en huilen tegelijk. Zij kozen een aantal nummers die gek genoeg allemaal van toepassing lijken op elke vrouw maar ook herkenning zullen oproepen bij elke man. Een knappe prestatie van Sondheim, daar vrouwen zichzelf vaak al niet begrijpen.

Anne Cinthia en Kristel-5

Cinthia, Anne en Kristle studeerden aan Codarts in Rotterdam. Cinthia werd, tijdens haar studie aangenomen voor de rol van ‘Lorraine’ in de musical ‘All shook up/Love me tender’ van Joop van den Ende theaterproducties. Tijdens de tournee werd ze gevraagd om mee te spelen in ‘Musicals Gone Mad’ van Amsterdam Independent Theatre. Anne speelde in voorstellingen van het Nederlands Musical Ensemble (NME) in het Muiderslot en Zoetermeer en in de musical ‘Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer?’ Afgelopen december was zij te zien in ‘West Side Story’ van het Concertgebouw. Kristel speelde in het ensemble van de musical Kruimeltje. Ook was zij understudy voor de rol van moeder in de musical Kruimeltje.

Anne Cinthia en Kristel-21

‘Ssst, we’re singing Sondheim’s stories’ is een muziektheaterconcert waarin de drie dames samen en alleen in zowel de Engelse als de Nederlandse taal de liederen van Sondheim vanuit hun eigen beleving aan het publiek presenteerden. Met de begeleiding van pianist, Michiel Munninghoff, werden de gasten getrakteerd op mooie zang en de verhalen verpakt in de nummers van Sondheim. O.a. deze nummers uit diverse musical werden enige tijd geleden tijdens het Sondheim-Festival gespeeld in M-Lab maar deze musicals verdienen meer. Cinthia, Anne en Kristel brachten de nummers op gepaste wijze op het kleine toneel van Het Perron waarbij zij dicht op het publiek zongen.

Anne Cinthia en Kristel-50

De intieme wijze van spelen en zingen en nodige humor en ontroering van deze voorstelling verdienen een tour door Nederland. Maandagavond 3 februari is de voorstelling in ieder geval nog te zien in Het Perron. Reserveren kan via www.hetperron.nl

Lees ook:
Prachtige West Side Story in het Concertgebouw
Cinthia de Neef en Marie-Claire Boonacker schitteren in Grootheidswaan.
Showcase Codarts van grote klasse