Voor de tweede avond van de Solo Eigen Werk Fontys presentaties gingen we dit keer naar het sfeervolle Klasse Theater. Daar speelden Maud Stroux, Joris de Hoop en Danique Bol hun Eigen Werk. In de mini creaties van ongeveer 20 minuten gaven ze een impressie van wat hen op dit moment inspireert, fascineert, intrigeert. Ze deelden met het publiek wat hen wakker houdt of vertellen over wat een warm gevoel bij hen oproept. We maakten gisteravond kennis met hun zielenroerselen onder de noemer Work in Progress.

Maud Stroux beet de spits af met “Fail”. Ik kan heel Fail niet en daar kan ik niet meezitten.

Liggend op een bankje zie je haar ademhalingsoefeningen doen. Wat volgt is een hele komische solo waarin Maud zich van haar beste kant laat zien en waarin ook de nodige zelfspot zit. In de basis komt het erop neer dat ze heel veel niet kan. Wat ze absoluut wel kan is op het toneel vocaal, dansend en spelend indruk maken. Met een mooie timing brengt ze haar show waarbij het feit dat ze volgens zichzelf niets kan, haaks staat op hetgeen dat ze op hetzelfde moment op het toneel, met veel energie en overtuiging, het tegendeel bewijst. Ze besloot haar solo met strak uitgevoerde choreografie. Maud zal dit seizoen te zien zijn in 40-45 en Daens

Coach: Zjon Smaal
Montage coach: Geertje Hochstenbach
Muzikale begeleiding: Don Frints
Medespelers: Isabelle Verhoeven en Bridget Looijmans
Vocal coach: Jack Breikers

Joris de Hoop gooide het over een hele andere boeg met zijn solo “We doen ons best”. Wat past het meest bij mij? Wat is er mis met mij?

Joris begint gelijk met een gevoelig nummer over een verloren liefde waarmee hij het publiek direct weet te boeien. Daarna is het wachten op die ene brief met de uitnodiging die maar niet lijkt te komen. Groot is de frustratie dan ook als in het café blijkt dat iemand met een groot ego die brief wel heeft gehad. Joris schakelt razendsnel van typetje tijdens het gesprek. Het ene moment is hij de eigenaresse van een hond die onder de tafel ligt, dan weer zijn gesprekspartner in het café en een seconde later is hij weer zichzelf. Binnen deze hectiek weet hij zijn verhaal mooi te vertellen en te spelen en weet hij met zijn mooie zang het verhaal meer diepte te geven. Joris zal dit seizoen te zien zijn in Verliefd op Ibiza.

Coach: Alexandra van Marken
Muzikale begeleiding: Hans Avontuur en Mattia Matranga
Vocal Coach: Sofie Dirkx

Danique Bol sloot de avond af met “Zeevonk” Ik kan niet beloven dat het schip niet kapseist, wat dan kan gebeuren op open zee.

Als een kleuter komt ze op haar roze step de zaal binnen en we zien haar opgroeien. Vriendinnetjes maken, een buurman die alle plezier wegneemt en ze rent maar door en wil samen dingen doen. Met haar vader en moeder en haar vriendin.

Ze is een zondagskind met moeilijke momenten en door haar eigen sterke wil, wil ze alles zelf doen. Haar moeder weet dan niet wat ze dan met haar aan moet.  Totdat ze bedaart en verdrietig haar moeder kust en na enige tijd alles daarna toch weer van voren af aan begint. Mooie momenten afgewisseld met donkere momenten waarbij ze alles zelf wil doen en zichzelf wil redden als in de grote open zee met grote donkere golven.  Donker en licht wisselen elkaar af totdat er licht in het donker komt. Uiteindelijk is ze klaar voor haar toekomst. Klaar voor het licht en het donker. Ze vertelt haar verhaal heel beeldend en geeft haar publiek veel om de fantasie op los te laten.

Danique schreef alle nummers zelf met hulp van Don Frints en vertolkte ze indringend. Ze is dit seizoen te zien in Pijnstillers.

Coach: Alexandra van Marken
Muzikale begeleiding: Don Frints en Roy Moes
Vocal choach: Sofie Dirkx

er zijn geen afbeeldingen gevonden