De zaal had er zin in, dat merkte je, Jim kwam op onder een luid applaus, vergezeld door pianist Stef de Hond en gitarist Stef Beukers. De laatste tour van Jim is inmiddels 13 jaar geleden en de hele zaal was benieuwd naar de volwassen versie van de jongen van toen. Veelzijdige Jim zie je in verschillende projecten op televisie en in films, maar een volledige, persoonlijke en intieme avond zoals deze is misschien nog veel interessanter om van hem te zien.

Zoals de concertnaam al doet vermoeden, het was een klein en intiem concert, wat je tegelijkertijd ook weer kon vertalen naar groots, omdat hij zichzelf zo open en liefdevol presenteerde.

‘Klein’ is een intieme ode aan de mooiste Nederlandstalige liedjes en we werden getrakteerd op een fijne selectie met zorg uitgekozen nummers.  Er werden niet lukraak liedjes gezongen, maar enkele werden ook in een ander jasje gegoten waardoor feestnummers ineens romantische liedjes werden en je er heel anders tegenaan kijkt of de tekst op een andere manier interpreteert. Erg verrassend, dat gaf een leuke twist. Humoristisch was ook zijn regelmatige zelfspot in verhalen over vroeger of ongemakkelijke versierpogingen. 

Zijn medley met nummers die het programma eigenlijk niet gehaald hadden, maar er toch eigenlijk ook wel in moesten omdat het publiek die anders zou missen, was onzettend leuk. Vaak had het publiek aan een korte muziekintro of één woord al genoeg en werd er luidkeels meegezongen. Een leuke toevoeging hierin was een deel van het liedje waar hij zelf in voorkomt en dit nog even luidkeels en nasaal nazong.
Her en der lees of hoor je wel eens dat men vindt dat Jim een wat saaie nasale stem heeft, maar integendeel: zijn stem is warm en kleurrijk, kan alle kanten op en is prettig om naar te luisteren. Er kwamen tonen uit waar je u tegen zegt.

Zijn gezin liet hij ook niet onbesproken, ontzettend trots is hij op zijn vrouw en kinderen, wat hij tijdens de gehele voorstelling liet blijken en in zijn laatste nummer zichtbaar emotioneerde. 

Voor een persoonlijk en verrassend feest van herkenning is ‘Klein’ t/m 29 april te zien in diverse theaters in het land
www.jimbakkum.nl

Foto’s: Jeanne Rutgers
Verslag: Rosalie Kyvon

er zijn geen afbeeldingen gevonden