Vanmiddag was de evenementenhal van het Autotron in Rosmalen tot de nok toe gevuld met vele Zwarte Pietjes en hun ouders. Trappelend van ongeduld rond een grote schaatsbaan van 15 bij 25 meter met daarop een grote stoomboot… de stoomboot van Sinterklaas! Ondanks dat het Autotron een grote reputatie heeft op het gebied van auto’s/voertuigen, misten we vanmiddag wel de 1PK in de vorm van Amerigo of Ozosnel. Maar dit werd ruimschoots goed gemaakt door buitelende, zingende, dansende en springende Zwarte Pieten in het schaatsspektakel voor het hele gezin: Sint on Ice!

 

Presentatoren Sint in Ice

Tussen alle stunts op het ijs, de vrolijke Pieten, de goedlachse Sinterklaas en de zingende kinderen (en ouders!) wordt een verhaaltje verteld. In eerste instantie zou de presentatie in handen liggen van het showbizzkoppel Jim Bakkum (Grease, Fame, On Your Feet!) en Bettina Holwerda (Mamma Mia, Wicked, Chorus Line). Echter heeft Bettina in de voorbereidingen haar rol terug moeten geven en in korte tijd heeft Maud Mulder (Roodkapje, De Gelaarsde Kat, Doornroosje) zich de rol dusdanig helemaal eigen kunnen maken dat ze hiermee beslagen ten ijs is gekomen.

Het verhaal start met de aankomst van de Sint in Nederland en Jim en Maud verschijnen ook op het toneel. Sinterklaas heeft zich verheugd om buiten die van zijn Pieten ook de schaatskunsten van Jim en Maud te zien. Echter… Jim heeft stiekem helemaal niet geoefend en kan eigenlijk helemaal niet schaatsen! Hij roept de hulp in van de Zwarte (roetveeg)Pieten om Sint niet teleur te stellen, maar hij begeeft zich op glad ijs… Loopt dit goed af? Voelt hij zich hierna een hele Piet?

Samenwerking

Sint on Ice is een samenwerking tussen het Autotron, Van Hoorne Entertainment en Senf Theaterpartners. Michael van Hoorne was zelf ook aanwezig en zat geweldig te genieten van al die glunderende kindergezichtjes die gedurende de show mee zaten te roepen en te zingen. Zoals hij al eerder voorspelde is dit Sintspektakel niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook hun ouders zullen genieten van het nostalgische sfeertje en de bijzondere schaatsstunts op het ijs. En daar had hij gelijk in, want in het begin zaten de ouders zelfs harder mee te zingen met de overbekende Sinterklaasliedjes dan het jonge grut!

O kom er eens kijken…

Van de 7 voorstellingen van een uur vinden morgen 24 november de laatste 3 shows plaats, maar enkel voor de ochtend zijn nog tickets verkrijgbaar:

https://sintonice.vanhoorneevents.nl/#tickets

Verslag en foto’s: Monique Picocrie

Lees ook:
Krachtig ‘Verzet op Zolder’ door Hoornse helden…