Het Polanentheater in Amsterdam kan net als vele ongesubsidieerde culturele instellingen moeilijk financieel gezond blijven door de coronacrisis die iedereen raakt. Op zaterdag 16 mei wordt er een musicalbenefiet georganiseerd om ervoor te zorgen dat het Polanentheater kan blijven bestaan.

De presentatie van het concert is in handen van Frits Sissing die van 12.00 tot 18.00 uur live vanuit het Polanentheater wordt gehouden. Diverse musicalsterren zoals René van Kooten, Lone van Roosendaal en Anouk Maas treden op.

Ook Willemijn Verkaik heeft haar medewerking toegezegd. De musicalactrice, bekend in binnen- en buitenland en Nederlandse stem van Elsa uit Frozen, brengt het nummer Monster. Dit lied zat niet in de populaire Disneyfilm, maar was wel opgenomen in de musicalversie op Broadway. Dit is de eerste keer dat Willemijn zelf het nummer zingt.

Polanentheater

Het oergezellige Polanentheater straalt een warme en intieme sfeer uit. Het theater is gevestigd in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam en is een begrip in de Nederlandse toneel- en muziekwereld. Een plek bij uitstek om voorstellingen te spelen of om in alle rust een productie voor te bereiden, in elkaar te zetten, te repeteren en te monteren.

Het Polanentheater heeft minimaal 50.000 euro nodig om te blijven bestaan. Het theater hoopt in ieder geval een deel van dit bedrag binnen te halen met deze actie.

Bron: welingelichtekringen.nl

Lees ook:
Julia Berendse en David van den Tempel praten met Renée van Wegberg
Welke musicals kun jij online zien? (update 1-5)

Klik hier voor de website van het Polanentheater