Naast Willemijn Verkaik speelt ook Freek Bartels een van de hoofdrollen in Aida in Concert. Van 20 tot en met 30 juni vindt op het festivalterrein van Autotron in ’s-Hertogenbosch zes keer het openluchtconcert van Aida in Concert plaats. Freek vertolkt de rol van Radames. Willemijn Verkaik speelt de rol van Amneris. Freek Bartels verheugt zich op de rol. ‘Het is een prachtig en ontroerend liefdesverhaal met geweldige songs. Ik ben blij dat deze voorstelling, achttien jaar na de musical-première, weer in Nederland te horen is.’ Wie de rol van Aida gaat spelen, wordt later bekend.

Freek Bartels

Ruim tien jaar geleden won Freek Bartels de televisiezoektocht naar de hoofdrol van Joseph in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Daarna speelde hij verschillende grote rollen in musicals als Petticoat, Next to Normal, Love Story en Beauty and the Beast. Vorig jaar speelde hij met Stanley Burleson in de voorstelling From Sammy with Love en was hij te zien in Showponies met oa Alex Klaassen. Eerder ontving hij voor zijn rol in Into the Woods en Les Misérables een John Kraaijkamp Musical Award.

Het verhaal

Aida is een musical geschreven door Elton John en Tim Rice, gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi op een libretto van Antonio Ghislanzoni. Aida speelt zich af in het Egypte van de farao’s, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar.Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

Kaarten

Kaarten voor de zes shows van Aida in Concertkunnen vanaf aanstaande donderdag 12.00 uur besteld worden via  www.aidainconcert.nl. Vanwege het beperkte aantal kaarten voor de zes shows is het raadzaam snel de kaarten te reserveren.