De Theateralliantie en MediaLane brengen de legendarische musical comedy naar de theaters: Hello Dolly. Eerder werd al bekend gemaakt dat Simone Kleinsma in deze musical te zien zal zijn. Vandaag werd bekend gemaakt dat Freek Bartels en Marjolijn Touw ook een rol gaan spelen in Hello Dolly. Met maar liefst vijf verschillende producties en 14 Tony Awards is Hello Dolly een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. Marjolijn Touw zal verschillende rollen spelen, maar ook understudy zijn voor Simone Kleinsma.

Freek Bartels: Hello Dolly heeft de echte Broadway glamour, een van de redenen waarom ik zo van dit vak houd. Ik ga de rol van Cornelius spelen, een jongen die op zoek gaat naar zijn geluk in New York. Ik kijk er ontzettend naar uit om met Simone en Marjolijn in de grootste Nederlandse theaters te staan met deze grote voorstelling.”
 
Marjolijn Touw: “Wat een feest om met Freek en Simone in deze geweldige musical te gaan spelen. Ik verheug me er op om diverse rollen te gaan vertolken in Hello Dolly een musical die al van jongs af aan op mijn lijstje stond. Hello Dolly gaat groots en meeslepend worden met de mooiste kostuums en een live orkest, hier kan niemand omheen.”

Het verhaal

Hello Dolly vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer beseft ze dat deze man ideaal is voor…haarzelf!

Hello Dolly de musical en de film

Hello Dolly ging in 1964 in première op Broadway. Muziek en liedteksten zijn van Jerry Herman (o.a. La Cage Aux Folles) en het script is van Michael Stewart (o.a. 42nd Street), gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder. Met maar liefst vijf verschillende producties en in totaal 14 Tony Awards werd het een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. De titelrol is door de jaren heen gespeeld door legendarische sterren als de recentelijk overleden Carol Channing, Bernadette Peters en vorig jaar door Bette Midler. Voor haar grandioze vertolking won Bette Midler een Tony Award. Deze versie van de voorstelling mocht in totaal vier Tony Awards in ontvangst nemen.

Vijf jaar na de musical kwam de film uit met Barbra Streisand in de rol van Dolly, geregisseerd door Gene Kelly. De film werd zeven keer genomineerd voor een Oscar waarvan er drie verzilverd werden.

Regisseur: Glenn Casale | choreografie: Daan Wijnands

Lees ook: Simone Kleinsma in de musical Hello Dolly