De iconische musical Jesus Christ Superstar krijgt een sterrencast. Gisteren werd al bekendgemaakt dat Jeangu Macrooy de rol van Jezus gaat spelen. De rollen van Judas en Maria worden gespeeld door niemand minder dan Freek Bartels en de talentvolle Magtel de Laat. Jesus Christ Superstar is vanaf januari 2024 in de Nederlandse theaters te zien. 

Voor Freek Bartels is de muziek uit Jesus Christ Superstar niet onbekend. In 2019 maakte hij een verpletterende indruk toen hij in het theaterconcert Best of Broadway in Koninklijk Theater Carré het nummer Gethsemane zo goed vertolkte dat recensenten schreven dat het lang zou duren voordat iemand hem zou overtreffen. Daarnaast speelde hij eerder de rol van Jezus in een concertversie. ‘Ik weet nog dat ik de film Jesus Christ Superstar voor het eerst zag,’ zegt Freek. ‘Dat vond ik fascinerend. Sindsdien staat de film op mijn netvlies gebrand. Dat ik straks de rol van Judas mag vertolken, is een droom die uitkomt. Deze rol stond al heel lang op mijn lijstje.’ 

Albert Verlinde, die de musical produceert met Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter, is blij met de deelname van Magtel de Laat. De Brabantse actrice studeerde af aan de Fontys Hogeschool. ‘Magtel heeft alles in zich om op een indrukwekkende manier Maria neer te zetten’ laat Albert weten. ‘Het wordt voor Magtel haar eerste grote hoofdrol, maar ik ben ervan overtuigd dat zij zich naast Freek Bartels en Jeangu Macrooy meer dan staande kan houden.’

Voor Jesus Christ Superstar schreef Tim Rice de teksten en Andrew Lloyd Webber de muziek. Van het album werden wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht. Jesus Christ Superstar was vanaf 1972, acht jaar onafgebroken op het Londense West End te zien. Op Broadway werd de voorstelling genomineerd voor vijf Tony Awards. Daarnaast is het verhaal twee keer verfilmd.

Jesus Christ Superstar gaat op 21 januari 2024 in première in het DeLaMar in Amsterdam en is daarna slechts 7 maanden te zien in 23 theaters.

https://superstarmusical.nl/