Frank Sanders zal te zien zijn in de nieuwe theatervoorstelling Rondom het Rembrandtplein. Ook Robin van den Heuvel, Christian Seijkens, April van Amelsvoort, Martijn Noort en Jochem Smit zullen in deze voorstelling een rol spelen. Het script is van Dick van den Heuvel en Allard Blom heeft de liedteksten geschreven,

Rondom het Rembrandtplein
Rondom het Rembrandtplein is gebaseerd op het ware leven van revueartiest Frits Schakels en speelt zich af eind jaren ’20 van de vorige eeuw. Schakels reisde met zijn eigen revuegezelschap door heel Nederland, maar kwam altijd thuis in Amsterdam. Daar speelde hij zijn voorstellingen vooral op en rondom het Rembrandtplein. Frits was heimelijk homoseksueel, in een tijd waarin homoseksualiteit niet alleen verwerpelijk, maar het bedrijven van de mannenliefde onder de 21 jaar bij wet verboden was. Hij belandde daarom menigmaal in de cel. Om de schijn op te houden trouwde hij met de lesbische artieste Marie.

Frank Sanders
Frank speelde na zijn opleiding aan de Johan Verdoner Akademie voor Kleinkunst in de musicals De Stunt en Sweet Charity. Daarna was hij in het theater en op televisie te zien aan de zijde van Jasperina de Jong en Adèle Bloemendaal. Met zijn partner Jos Brink behaalde hij grote successen met zijn eigen cabaretgezelschap Tekstpierement. Dit gezelschap groeide uit tot een van de belangrijkste theaterproducenten in de jaren 80 en 90 en produceerde zeven groots opgezette musicals. In 1998 opende Frank zijn eigen Akademie voor Musicaltheater. De opleiding behoort nu tot een van de meest gerenommeerde theateropleidingen van Nederland.

In 2005 speelde wijlen Jos Brink, de partner van Frank Sanders, in Als op het Leidseplein, eveneens met een script van Dick van den Heuvel en in regie van Eddy Habbema. Het is voor Sanders daarom bijzonder om nu in Rondom het Rembrandtplein te spelen: “De rol die Jos in die voorstelling speelde was één van zijn allerbeste. Dat ik nu met dezelfde schrijver en regisseur deze eveneens op een waar leven gebaseerde voorstelling mag maken, maakt voor mij de cirkel rond.”Rondom het Rembrandtplein is slechts 14 keer te zien. De eerste drie voorstellingen (try outs) in Bussum, 11 voorstellingen exclusief in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. De première is op 7 juni.

Kijk voor meer informatie: http://homemadeproductions.nl/rondomhetrembrandtplein/