Zaterdag 20 april om 19.30 uur gaat in Ateliers Majeur (Rinkelbom) in Heerenveen de fantastische en unieke, spannende en hilarische kindermusical ‘Fortissimo en het magische avontuur’ in première! De voorstelling is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Brassband Pro Rege uit Heerenveen, het Fortissimo Combo en dertig kinderen uit groep zes, zeven en acht van verschillendebasisscholen uit Súdwest Fryslân. Zondag 28 april zijn er nog twee voorstellingen in De Harmonie in Leeuwarden om 15.00 uur en 19.00 uur.

Wendy Postma, Voorzitter Stichting Narrante Concerten en solohoornist bij Brassband Pro Rege, wil heel graag kinderen meer in aanraking laten komen met allerlei facetten van muziek, waaronder klassieke muziek, brassmuziek en popmuziek. Daarom schreef ze zes jaar geleden samen met Hendrik de Boer de kindermusical ‘Fortissimo en de magische noot’. De musical werd een heel groot succes. Op veler verzoek hebben de initiatiefnemers besloten om nogmaals een weergaloos spektakel op de planken te zetten.

Er is gekozen voor een uniek samenspel tussen de acteurs Marleen de Boer (bekend van onder meer de Stormruiter), Jelmar Hoekstra, Bregt Vincken en Lútzen Rijpma,  Brassband Pro Rege Heerenveen, het samengestelde Fortissimo Combo en dertig kinderen uit groep zes, zeven en acht van basisscholen uit Súdwest Fryslân, die zingen, dansen en toneelspelen. En dat alles op één groot podium!

Het verhaal: Er is een grote wedstrijd georganiseerd: Wie wordt de beste hofcomponist/ liedjesschrijver van Rinkelbom in Heerenveen en De Harmonie in Leeuwarden? Quintus en Antonia Salieri uit Wenen zijn aan elkaar gewaagd! Maar er is iets geks aan de hand… Antonia komt met een bijzondere tijdmachine het theater in. Klopt er iets niet met deze vrouw? Tovenaar Fortissimo komt erachter dat er aan zijn tijdmachine is geknoeid. Hij twijfelt geen moment en reist van 1780 naar 2019! Wat er dan allemaal gebeurt…KOM KIJKEN!

Het belooft een spannende en hilarische familievoorstelling te worden, waarbij kinderen, muziek en theater samenkomen op een groot podium! Kaarten zijn te bestellen via kaartverkoop@stichtingnarranteconcerten.nl  Voor meer informatie zie: www.stichtingnarranteconcerten.nl en check onze facebookpagina Fortissimo en het magische avontuur!