Musicals in Concert had al een succesvolle run in 2017 en voor een bijzonder gelegenheid kwam de cast nog eenmaal bij elkaar in theater de Flint in Amersfoort. Zonder Simone Kleinsma en Jim Bakkum maar met Tommie Christiaan. Het is de tweede editie van ‘Afas in concert’, een initiatief van de gemeente Leusden en Afas als cadeau aan de bewoners en ‘vrienden’ van Flint.

Musicals in concert

Een geheel verzorgde VIP avond, met de crème de la crème uit de musicalwereld op het podium.

We zien Stanley Burleson (o.a. from Sammy with love) en Tony Neef (o.a. Beauty and the Beast), als duo maar ook solonummers uit onder andere ‘Sonneveld’ en (natuurlijk) ‘mr. Bojangles’. Stanley en Tony zijn met name de komische noot en de zelfspot is genoeg aanwezig. Tony straalt dan ook in het nummer ’60 going on 70’ (16 going on 17 uit The sound of music) en de mannen slaan de Chicago choreografie toch maar over, dat halen ze niet meer, aldus eigen inzicht.
Ook de klassieker ‘Why God Why’ uit Miss Saigon passeert de revue vergezeld met leuke anekdotes over ‘die goeie oude tijd’.

Anekdotes hadden Vajen van de Bosch en Tommie Christiaan (beiden te zien in On Your Feet) ook. Zo vertelde Tommie hoe hij ooit bij The Little Mermaid een schunnige grap maakte terwijl zijn zender nog open stond en Vajen vertelde over haar ‘droom’ om een volwassen vrouw te spelen en dat die uit is gekomen met haar huidige rol als Gloria Estefan, maar dat ze ooit ook eens een foute hoer hoopte te spelen. Deze wens uitspreken kreeg direct gevolgen want ze zong het nummer ‘If you could see me now’ uit Sweet Charity.
Tommie vertelde dat hij toch wel het ‘ideale schoonzoon’-syndroom kreeg door de rollen die hij heeft gespeeld. Hij gaf het publiek nog één keer ‘prins Erik’ uit the Little Mermaid en veegde dit syndroom later op de avond van tafel door op te komen voor hét nummer uit de ‘Rocky Horror Pictureshow’. ‘Dit is een one-time-only kans dus maak je foto nu, dit doe ik nooit meer’ aldus Tommie nadat hij een bewonderenswaardige ‘Sweet transvestite’ ten gehore heeft gebracht.

Het feest op het podium werd pas echt compleet als Carolina Dijkhuizen verschijnt. Zij krijgt binnen no time de mensen van hun stoel en zet de Flint op zijn kop. Samen met de backing vocals verzorgt zij (onder andere a capella) nummers uit Aida, The Lion King, Dream Girls en met haar ‘Grease Lighting’ versie gaat het dak eraf. ‘Ik ben dan ook opgegroeid als hete peper tussen de aardappelen’ verklaard Carolina zich.
Het laatste nummer, ‘I wanna dance with somebody’ uit the Bodyguard is finale waardig en het publiek gaat dan ook dansend het theater uit. Deze vorm van mix and match blijkt nog altijd zeer succesvol en laten we hopen dat dit niet de laatste keer was dat dit spektakel wordt aangeboden.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook: https://musicalsites.nl/waanzinnig-musical-concert/

Mariska Steenbergen