Een bescheiden zonnetje schijnt op theater ‘De Tiliander’ in Oisterwijk in het late ochtendgloren op deze vrijdagmorgen 5 juni. Daar repeteren twee bijzondere eindproducties van Fontys Hogeschool voor de Kunsten muziektheater (Into The Woods) en muziektheater klassiek (La Vie Parisienne). 20 kilometer verderop, op de FHK in Tilburg, repeteert een eindproductie van musicaltheater: Fame! Musicalsites volgt deze studenten in hun repetitieproces: vandaag waren wij dan ook aanwezig bij de repetities van deze producties.

Into The Woods is een musical van Stephen Sondheim en James Lapine over een wereld waarin goede mensen liegen, leuke mensen sterven en heksen de waarheid vertellen. Paul Eenens regisseert deze unieke productie van Fontys met de derdejaarsstudenten in de rollen, tweedejaarsstudenten als ensemble en een live orkest onder leiding van Erik Vlasbom.

Bij de repetitie zagen we vandaag een hardwerkende cast die met onwijs veel discipline en plezier deze voorstelling maken. Wat opviel waren de bijzonder sterke stemmen van de spelers en de onwijs hoge discipline.

Into the woods repetitie 19

Into The Woods is te zien in Theaters Tilburg (grote zaal) op zondag 21 juni 14:30 (try-out) en 20:00 (avondpremière), maandag 22 juni 20:00 en dinsdag 23 juni.
Kaarten à €10 zijn te koop via www.theaterstilburg.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Op de eerste etage van ‘De Tilliander’ was de cast van het befaamde ‘La Vie Parisienne’ aan het repeteren. Deze opera, gespeeld door tweede- en derdejaarsstudenten van muziektheater klassiek en geregisseerd door David Prins, bezingt Parijs als plek waar je móet zijn wanneer je even aan de dagelijkse sleur wil ontsnappen, met als belangrijkste ingrediënten muziek, komedie, satire en waanzin.

Deze productie zal te zien zijn in MIDI Tilburg op vrijdag 3 juli 20:00 (avondpremière cast 1), 4 juli 20:00 (avondpremière cast 2), 5 juli 15:00 en 6 juli 20:00. Kaarten à €10,- zijn te bestellen via de volgende link.

La vie Parisienne repetitie 10

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

In de repetitiestudio’s van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg hebben musicaltheaterstudenten de afgelopen weken hard gewerkt om alle choreo’s onder de knie te krijgen en de eerste akte van Fame volledig te zetten. Musicalsites was aanwezig bij de allereerste doorloop van de eerste akte: dat was bijzonder gaaf! Onder leiding van regisseur Martin Michel werd een strakke doorloop gespeeld. Fame vertelt het verhaal van een groep jonge studenten die een musicalopleiding volgen aan de New York High School for the Performing Arts. De ups en downs die dit bijzonder zware proces voor de studenten met zich meebrengt worden allen uitgelicht in deze voorstelling waar uiteindelijk de passie voor het theater vak centraal staat. Met een onwijs gaaf ensemble, strakke hoofdrolspelers en een ijzersterk verhaal is Fame van de FHK een absolute must see!

Fame is te zien in CC Jan van Besouw in Goirle op vrijdag 3 juli (20:00) en zaterdag 4 juli (15:00 en 20:00).
Kaarten zijn te bestellen via deze link.

Fame repetitie 19

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag en video: Niels van Doormalen

Foto’s Peggy de Haan