Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater brengt in juni en juli drie grote eindvoorstellingen ‘op/naar podia in Tilburg en Goirle:’ Broadwayproductie Into the Woods, muzikale comedie La Vie Parisienne en het bekende Fame. Deze voorstellingen worden geregisseerd door befaamde regisseurs, bekend van grote producties. De rollen worden vervuld door de zeer getalenteerde studenten Muziektheater, Musicaltheater en Muziektheater Klassiek, waar u nog veel van gaat zien en horen.

Into the Woods

Muziektheater jaar 2 en 3
Zo 21 juni 14.30 en 20.00 uur (avondpremière)|Ma 22 juni 20.00 uur| Di 23 juni 20.00 uur
Theaters Tilburg (Schouwburg, grote zaal) Tilburg | Kaarten à € 10 via theaterstilburg.nl

Een musical van Stephen Sondheim en James Lapine over een wereld waarin goede mensen liegen, leuke mensen sterven en heksen de waarheid vertellen… Sondheim is één van de belangrijkste en meest eigenzinnige (musical)componisten van onze tijd. Regisseur Paul Eenens regisseerde eerder Sondheim’s ‘Passion’ en ‘Sweeney Todd’ en creëerde de voorstelling ‘Sondheim in Songs’ naar aanleiding van de 80este verjaardag van de maestro. Nu regisseert hij voor de afdeling Muziektheater ‘Into the Woods’ met de derdejaarsstudenten in de rollen, tweedejaarsstudenten als ensemble en een live orkest onder leiding van Erik Vlasblom.

Fame The Musical
Musicaltheater jaar 3
Vr 3 juli 20.00 uur | Za 4 juli 15.00 uur | Za 4 juli 20.00 uur
Cultureel Centrum Jan van Besouw Goirle | Kaarten à € 10 via janvanbesouw.nl

FAME is gesitueerd in Amerika en volgt een groep jonge studenten, die een musicalopleiding volgen aan de beroemde New York High School for the Performing Arts. De aaneensmelting van zang, dans en spel maakt van de musical FAME een intieme en swingende voorstelling van de puurste soort. Regie is in handen van de Australiër Martin Michel (o.a. ‘Miss Saigon’), winnaar (2004) van de De John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Inhoudelijke Creatie voor zijn regie en choreografie voor ‘Merrily We Roll Along’. Martin Michel ontwikkelde voor de derdejaars Fontysstudenten Musicaltheater een nieuwe regie en choreografie voor deze productie van FAME.

La Vie Parisienne (Offenbach)
Muziektheater Klassiek jaar 2 en 3
Vr 3 jul 20.00 u (première 1)| Za 4 jul 20.00u (première 2)| Zo 5 jul 15u (matinee)| Ma 6 jul 20.00 u
MIDI Tilburg | Kaarten à € 10 via fontys.nl/fhkagenda

La Vie Parisienne bezingt Parijs als ‘The place to be’ voor iedereen die aan het dagelijkse leven wil ontsnappen. De ingrediënten van La Vie Parisienne zijn muziek, komedie, satire en waanzin. Offenbach is de Duitser die in het 19e eeuwse Parijs volstrekt origineel muziektheater ontwikkelde wat de Fransen zouden omarmen als typisch Frans. Maar ook Strauss in het Duitse taalgebied en later Gilbert en Sullivan in Engeland zouden hun werk ontwikkelen op basis van Offenbach unieke materiaal. La Vie Parisienne, een Opéra Comique in vijf bedrijven, wordt in het Nederlands gesproken en gezongen door tweede en derdejaarsstudenten van Muziektheater Klassiek. Regie is in handen van David Prins.

Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater
Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater biedt toonaangevende studies (Muziektheater, Musicaltheater en in 2011 gestarte Muziektheater Klassiek) die studenten aflevert op internationaal topniveau.

Bekende oud-studenten
Veel oud-studenten zijn al jaren in diverse (inter)nationale producties te zien, of werken als coach in het theaterwerkveld. Doorgebroken in Nederland: Freek Bartels, Celinde Schoenmaker, William Spaaij, Anouk Maas, Terence van der Loo, Wieneke Remmers (vele hoofdrollen), Christanne de Bruijn (Sister Act en Moeder ik wil bij de Revue), Brigitte Heitzer (Evita en vele andere rollen). Celinde Schoenmaker speelt momenteel in Londen de hoofdrol van Fantine in Les Misérables. Muziektheater Klassiek (start 2011) kent nog geen alumni, maar de richting muziektheater klassiek binnen de Master of Music kent deze wel: Maartje Rammelo (o.a. Nederlandse Opera, Reisopera en Opera Essen), Laura Engel (wereldtour met Andre Rieu), Mark Gough (zingt bij reisopera en bij gezelschappen in Engeland en Italië) en Veerle Sanders (contract Opera Zuid). Dit is slechts een deel van de oud-studenten, onder wie velen hun weg vinden naar de internationale top-podia. Meer informatie staat op fontys.nl/muziektheater, fontys.nl/muziektheaterklassiek en fontys.nl/musicaltheater.

Get Out!
Deze voorstelling maakt deel uit van Get Out! met meer dan 150 optredens en eindvoorstellingen door alle studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK). Studenten beeldend, dans, theater, muziek- en musicaltheater, muziek en circus and performance art presenteren zich op diverse locaties. Kijk op fontys.nl/fhkagenda voor meer informatie en alle voorstellingen van FHK-studenten.