Fleetwood Mac is een Brits-Amerikaanse band die haar grootste succes had in de bezetting met Mick Fleetwood, John McVie, Christine McVie, Stevie Nicks en Lindsey Buckingham. Wat is er mooier om over deze groep een voorstelling te maken?

De vierdejaars van de Frank Sanders Akademie hadden besloten een tribute te brengen aan deze illustere popgroep, die pieken en dalen kende met absoluut hoogtepunt het album ‘Rumours’. Dat album gold jarenlang als bestverkopende album maar werd later ingehaald door ‘Thriller’ van Michael Jackson.

Binnen de groep vonden er door de jaren heen soms grote wijzigingen plaats maar eigenlijk gold de bezetting, tijdens het maken van het album Rumours, als de beste bezetting van Fleetwood Mac.

4e jaars Popproject Sweet little lies 5

De muziek van Fleetwood Mac is tijdloos en de studenten speelden het verhaal van Fleetwood Mac in die tijd, waarbij, bij het maken van Rumours, veel spanningen waren in de relationele sfeer. De voorstelling werd gespeeld door de studenten Béla Becht, Charley Yntema en Kylian De Rooij aangevuld met twee oud-studenten Ruben Kuppens en Britt Teeling. Ze werden ondersteund door drie musici, Hilmar Leujes, Rachid Rejaibi en Florean Kruijswijk Jansen die muzikaal uitpakten. De voorstelling werd geregisseerd door Steven Moonen.

4e jaars Popproject Sweet little lies 12

De titel van deze voorstelling is Sweet Little Lies en voor deze voorstelling heette de band nu Albatross, genoemd naar de gelijknamige single. Sweet Little Lies is een heerlijke trip naar Memory Lane met onvergetelijke nummers zoals natuurlijk Sweet Little Lies maar ook, Go your own way, Don’t Stop, Songbird en The Chain om maar een paar titels te noemen.

Tussen de nummers door vertelde de cast het verhaal van deze illustere groep in die tijd. De voorstelling speelde zich deels tijdens echte concerten af, waarbij versterkt werd gezongen met handmicrofoons, en buiten de concerten waarbij niet versterkt werd gezongen. Dat vereiste een afstemming tussen geluid, musici en cast die prima verliep.

De vierdejaars hebben met hun voorstelling het publiek een mooi kijkje gegeven in de geschiedenis van deze formidabele band en haar muziek.

Klik hier voor de fotoreportage