De drie finalisten van de de grote liedjeswedstrijd van Kinderen voor Kinderen zijn bekend. Veerle uit Nuth (Limburg), Isabelle uit Eindhoven (Noord-Brabant) en Quinty, Malini, Danique, Britt en Paola uit Zoetermeer (Zuid-Holland), kregen voor hun eigen geschreven songtekst op muziek van Tjeerd P. Oosterhuis, de meeste stemmen van het publiek en de jury.

Op 1 april krijgen de drie finalisten een exclusieve workshop van de jury bestaande uit Tjeerd Oosterhuis, Roeland Fernhout, Maaike Ouboter en Mylène & Rosanne. Na de workshop bekijkt de jury welke van de drie jonge songwriter(s) de winnaar is. Het winnende lied krijgt een belangrijke plek in de Kinderen voor Kinderen familiemusical ‘Waanzinnig Gedroomd’ én komt op de 35e CD ‘Feest’ van het beroemde kinderkoor.

Honderden jonge schrijftalenten hebben in de afgelopen maanden meegedaan met de liedjeswedstrijd en een eigen songtekst ingestuurd. De muziek van het liedje is geschreven door Tjeerd P. Oosterhuis, de tekst mocht door de kinderen zelf geschreven worden. Alle basisscholen van Nederland ontvingen in januari een lespakket met speelse lessen over liedjes schrijven, zodat de kinderen zelf aan de slag konden.

Uit alle inzendingen werden twaalf liedjes gekozen die door gingen naar de halve finale. Het publiek kon op www.waanzinniggedroomd.nl stemmen op hun favoriet.

www.waanzinniggedroomd.nl